جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نیک نیاز

علیرضا نیک نیاز، مصطفی فرح بخش، جعفر صادق تبریزی، جواد فرحی شاهگلی، علیرضا حسن زاده، حسن جهان بین،
جلد ۹، شماره ۲۳ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: در اغلب کشورها بویژه در کشورهای در حال توسعه، مراقبت های اولیه بهداشتی توسط دولت ارائه می‌شود. محدودیت منابع، بالا بودن هزینه‌ ها، و پایین بودن کیفیت خدمات دولتمردان و سیاستگزاران عرصه سلامت را ناچار به تحول و شروع اصلاحات ساخته است که از جمله آنها می توان به آغاز مشارکت فعالانه بخش خصوصی در ارائه خدمات بهداشتی درمانی اولیه اشاره نمود. این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت بیماریابی و مراقبت غیر واگیر و رضایت بیمار در تعاونی های بهداشتی درمانی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی انجام شد.

روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه ی تحلیلی ست که در آن دوگروه از مراکز بهداشتی درمانی با مدیریت دولتی (۱۸ مرکز) و تعاونی ( ۹ مرکز) از نظر بیماریابی و مراقبت بیماری های غیر واگیر مورد مقایسه قرار گرفتند. داده‌ ها با استفاده از چک لیست و بررسی و مشاهده پرونده‌ها و دفاتر پیگیری بیماران جمع آوری شد و با استفاده از آزمون های t-test و X۲و نرم افزارهای EPI INFO و SPSS تحلیل شد.

یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که نسبت جمعیت معاینه شده در زمان مطالعه در تعاونی های بهداشتی درمانی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی به ترتیب ۸/۵۳ و ۲/۲۳ درصد و نسبت بیماریابی در جمعیت معاینه شده به ترتیب ۳/۱۰ و ۹/۱۵ درصد بود. میانگین مراقبت از بیماران دیابت در تعاونی‌های بهداشتی ۵/۶ و در مراکز بهداشتی درمانی دولتی ۸/۶ بار در سال بود.

نتیجه گیری : نتایج پژوهش نشاندهنده ی این واقعیت است که با مشارکت بخش خصوصی در ارائه مراقبت های اولیه بهداشتی و نظارت مستمر بخش دولتی بر این فعالیت ها می‌توان یک نظام ارائه خدمات اثربخش ایجاد نمود.


مصطفی فرح بخش، علیرضا نیک نیاز، نازیلا تاج الدینی، صمد انتظار، علیرضا حسن زاده،
جلد ۱۳، شماره ۴۲ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده

مقدمه: مدیریت کیفیت با تشویق مشارکت فعال نیروی انسانی کارآمد در گذر از چالش های مرتبط محدودیت منابع، تغییرات اپیدمیولوژیک و جمعیتی، پدیده جهانی سازی و فناوری های پیشرفته نظام سلامت، نقشی اساسی دارد.هدف این مطالعه ارزشیابی و مقایسه ی دو رویکرد مدیریت کیفیت در استان آذربایجان شرقی بود. روش بررسی: این مطالعه ی تحلیلی دردو گروه: یکی مدیریت کیفیت جامع شش بیمارستان، سه دانشکده و یک معاونت ستادی دانشگاه و دیگر ی دو بیمارستان، یک دانشکده و یک معاونت ستادی دانشگاه اجرا شد. دو گروه ابتدا با مفاهیم مدیریت کیفیت جامع شروع کردند و دو سال بعد چهار واحد تابعه دانشگاه، برنامه مدیریت اثربخش را شروع کردند و واحدهای دیگر همان روال قبلی را ادامه دادند.با یک پرسشنامه تغییر در سبک مدیریت سازمان از دیدگاه کارکنان در زمان پردازش؛ وبه صورت میانگین و SPSS مطالعه و پنج سال قبل در مقیاس ده امتیازی اندازه گیری شد. داده ها در نرم افزار مقدار تغییر در دوره ی پنجساله گزارش شدند. یافته ها: مقدار تغییر در زمینه ی رهبری در دو گروه به ترتیب ۰,۷ و ۱.۰۳ ؛ در زمینه ی برنامه ریزی ۱.۱۲ و ۱.۷۶ ، مدیریت خواسته و نیاز مشتری ۱ و ۱.۴۸ ، مدیریت نیروی انسانی ۰.۹ و ۱.۴۶ ؛ مدیریت اطلاعات ۱.۰۵ و ۱.۳۲ ، مدیریت فرایندها ۱ و ۱.۳۶ و در مجموع ۱.۰۱ و ۱.۳۶ بود. در زمینه های توسعه ی نیروی انسانی، برنامه ریزی، مدیریت مشتری بین دو گروه تفاوت معنادار آماری وجود دارد. نتیجه گیری: به کارگیری رویکردی خلاق و یکسان در سازمان بهتر از رویکردهای مختلف است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb