۳ نتیجه برای میرزایی
عزیز رضاپور، یارالله رومیانی، فربد عبادی فرد آذر، صادق غضنفری، سعید میرزایی، علی سرابی آسیابر، سعید باقری فرادنبه،
جلد ۱۸، شماره ۶۰ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: دریافت و مصرف خدمات مراقبت سلامت را بهرهمندی از خدمات سلامت مینامند و دسترسی به مفهوم فرصت و توانایی استفاده از خدمات میباشد. هدف از این مطالعه بررسی نابرابری در الگوی بهرهمندی و دسترسی به خدمات مراقبت سلامت و عوامل مؤثر آن میباشد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع مقطعی و کاربردی است. برای نمونهگیری از روش نمونهگیری تصادفی سهمیهای استفاده شد. برای بررسی احتمال بهرهمندی خانوارها از خدمات مراقبت سلامت و ارتباط آن با متغیرهای مساعدکننده بهرهمندی از خدمات مراقبت سلامت از مدل آزمون کای دو پیرسون و جداول متقاطع و نرمافزارهای Exell و Stata استفاده گردید.
یافتهها: مطالعه حاضر نشان داد متغیرهای مهمی از قبیل وضعیت اقتصادی خانوار، بیمه، تحصیلات سرپرست خانوار، وجود فرد بالای ۶۵ سال، وجود فرد زیر ۱۲ سال در بهرهمندی از خدمات سلامت نقش کلیدی دارند. شاخص تمرکز در استفاده از خدمات سرپایی برابر است با ۳۸/۰- و این شاخص برای استفاده از خدمات بستری برابر است با ۴۳۵/۰- به دست آمد.
نتیجهگیری: نابرابری در مصرف مراقبتهای سلامت به برخی از متغیرهای مستعد کننده وابسته میباشد که اثرات آنها در بطن پژوهش حاضر نشان داده شد، لیکن بهبود متغیرهای اجتماعی و اقتصادی اثرگذار میتواند در کاهش نابرابریهای استفاده از مراقبتهای سلامت مؤثر باشد.
مرضیه معراجی، سپینوش سجادی میرزایی، الهام تقی زاده، فرشته منوچهری منزه،
جلد ۲۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: جایگاه اورژانس در کاهش مرگ و میر و تسریع در ارائه خدمات اورژانسی بسیار حساس می باشد. شاخص های عملکردی اورژانس نقشی مهم در ارزیابی عملکرد بخش اورژانس دارند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی شاخص های عملکردی اورژانس در مراکز تروما دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.
روش ها: پژوهش حاضر، به صورت ترکیبی و در دو مرحله در سال ۱۳۹۷ انجام شد. در مرحله اول شاخص های عملکردی اورژانس در سه مرکز ترومایی منتخب در سال های ۱۳۹۳تا ۱۳۹۶، جمع آوری گردید. در مرحله دوم به صورت کیفی طی جلسات متمرکز گروهی دلایل تغییرات شاخص ها بررسی شد.
یافته ها: طبق بررسی های انجام شده تشکیل پرونده برای بیماران بدون علایم حیاتی، محاسبه درصد احیای قلبی-ریوی برای کل بیماران ترومایی و غیر ترومایی از جمله عوامل تاثیر گذار بر افزایش درصد احیای قلبی ریوی ناموفق مطرح گردید. افزایش تعداد مراجعین، افزایش تصادفات دسته جمعی، عدم ثبت دقیق زمان به محض ورود پزشک بربالین بیمار، نبود ارتباط سیستم تریاژ با سیستم اطلاعات بیمارستانی از عوامل موثر بر افزایش زمان تریاژ بودند.
نتیجه گیری: برای بهبود کیفیت عملکرد بخش اورژانس نیاز به حضور پزشکان متخصص طب اورژانس، تجهیزات کافی، ایجاد کمیته تریاژ و ثبت زمان واقعی تریاژ نیاز است. بنابراین، لازم است تا مدیران این حوزه دستورالعمل ها و فرآیندهای لازم را در جهت افزایش کیفیت عملکرد اورژانس و بازنگری شاخص ها به کار گیرند.
علی محمد مصدق راد، مهدی عباسی، امیر رضایی ادریانی، محمدرضا میرزایی گودرزی، علیرضا جعفری آزاد،
جلد ۲۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: نظام مراقبت بیماریهای واگیر شامل جمعآوری، تحلیل و تفسیر دادههای مرتبط با بیماریهای واگیر، بهمنظور برنامهریزی، اجرا و ارزشیابی سیاستها و مداخلات بهداشت عمومی است. این نظام در ایران با نقاط ضعف و چالشهایی مواجه است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل استراتژیک و شناسایی نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدهای مرتبط با نظام مراقبت بیماریهای واگیر ایران در زمان بحرانها و ارائۀ راهکارهایی برای تقویت آن انجام شده است.
روش ها: این پژوهش با روش مرور حیطهای انجام شد. مطالعات فارسی و انگلیسی مرتبط با نظام مراقبت بیماریهای واگیر ایران در بازه زمانی سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۱ خورشیدی و ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۲ میلادی با کلیدواژههای مناسب جستوجو شد. در نهایت، تعداد ۴۱ مطالعه انتخاب و با کمک نرمافزار MAXQDA و روش تحلیل چارچوبی تحلیل شدند.
یافته ها: نقاط قوت و ضعف، فرصتها، تهدیدها و راهکارهای تقویت نظام مراقبت بیماریهای واگیر ایران شناسایی شده و در پنج گروه بیماریهای اولویتدار برای مراقبت، ساختار نظام مراقبت، وظایف اصلی نظام مراقبت، وظایف پشتیبان نظام مراقبت و کیفیت نظام مراقبت قرار گرفتند. مهمترین نقاط قوت نظام مراقبت کشور، بازبینی دورهای فهرست بیماریهای مشمول گزارش فوری، حذف و ریشهکنی بسیاری از بیماریهای واگیر، استقرار سریع در شرایط بحرانی و کارایی بسیار بود. انگیزۀ کم کارکنان، ناکارآمدی نظام گزارشدهی در بیمارستانها، و همکاری نامطلوب بینبخشی در اولویتبندی بیماریها از مهمترین نقاط ضعف بودند. راهاندازی سامانههای ثبت اطلاعات بهداشتی، وجود تجهیزات پیشرفتۀ تشخیصی در کشور و افزایش آگاهی عمومی درخصوص بیماریهای واگیر از مهمترین فرصتها؛ و گستردگی سرزمینی، پراکندگی جمعیت، بروز همهگیریهای بیماریهای واگیر در کشورهای همسایه، و حضور مهاجران در کشور از مهمترین تهدیدها برای نظام مراقبت بیماریها بودند. برای تقویت نظام مراقبت بیماریهای واگیر راهکارهایی مانند تقویت نقش تولیتی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، ادغام نظام مراقبت بیماریها با برنامۀ پزشکی خانواده، یکپارچهسازی بخشهای گوناگون نظام مراقبت، انتشار منظم نتایج و ایجاد سیستم بازخورد دوطرفۀ مؤثر معرفی شد.
نتیجهگیری: ساختارها، فرایندها و وظایف اصلی و پشتیبان نظام مراقبت بیماریهای واگیر ایران باید بهگونهای تقویت شود که موجب بهبود کیفیت خدمات و پاسخگویی مناسب در زمان بحرانها شود. تحلیل وضعیت نظام مراقبت میتواند شواهد مناسبی در اختیار سیاستگذاران نظام سلامت بهمنظور اتخاذ مداخلات اصلاحی قرار دهد.