جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مسگرپور امیری

دکتر سید مرتضی حسینی شکوه، آقای نورالدین دوپیکر، خانم سمانه وحیدی فر، دکتر زهرا معتقد، آقای یعقوب یوسفی، دکتر محمد مسگرپور امیری،
جلد ۲۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: بهره‌برداری درست از تجهیزات تشخیصی-تصویری، علاوه بر کاهش هزینه‌های درمانی، میتواند منجر به کاهش مدت زمان انتظار و  افزایش رضایتمندی بیماران شود. لذا، هدف این پژوهش برآورد میزان بهره­برداری از تجهیزات تشخیصی-تصویری و ارائه راهکارهای ارتقای آن بود.
روش ­ها: مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی است که به روش ترکیبی طی دو مرحله کمّی و کیفی انجام شد. در مرحله اول، بهره­برداری از  تجهیزات تشخیصی-تصویری اصلی یک بیمارستان تخصصی-فوق­تخصصی (شامل سه دستگاه سونوگرافی، دو دستگاه MRI و یک دستگاه CT آنژیوگرافی) در بازه زمانی اول فروردین ماه ۱۳۹۷ تا پایان اسفندماه ۱۳۹۷ بررسی شد. به‌منظور سنجش میزان بهره‌برداری از تجهیزات تشخیصی-تصویری، از دو شاخص ضریب بهره‌برداری تقویمی و ضریب بهره‌برداری در ارائه خدمت استفاده شد. سپس در مرحله دوم، علل اصلی افت بهره­برداری از تجهیزات و راهکارهای ارتقای آن، با تشکیل گروههای بحث متمرکز با حضور ۱۵  نفر از خبرگان در سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ به روش تحلیل محتوی، احصا گردید.
یافته­ ها: در بین تجهیزات مورد بررسی کمترین ضریب بهره­برداری به‌ترتیب مربوط به دستگاه CT آنژیو  با ۲۵ درصد و دستگاه سونوگرافی مداخلهای با ۳۳ درصد بود. ضریب بهره­برداری برای دستگاه سونوگرافی بخش سرپایی و بخش بستری به ترتیب ۴۱ و ۸۱ درصد و برای دستگاه MRI بخش سرپایی و بخش بستری به ترتیب ۸۴ و ۴۶ درصد بود. علل اصلی مشترک افت بهره­برداری از تجهیزات تشخیصی-تصویری شامل کمبود نیروی انسانی بخش، تاخیر در جابه­جایی بیماران از بخشهای بستری، فضای نامناسب بخشهای تشخیصی-تصویری و ضعف نظام تعمیرونگهداری پیشگیرانه بود.
نتیجه‌گیری: استفاده بهینه از ظرفیت تجهیزات تشخیصی-تصویری در بیمارستان مستلزم افزایش تعداد و انگیزه نیروی انسانی، بهینه‌سازی گردش کار و جابه­جایی بیمار بین بخشها، بازطراحی فضای کاری بخشهای تشخیصی-تصویری و سرمایه‌گذاری‌ استراتژیک در سیستم‌های تعمیرونگهداری است.

آقای محمد مسگرپور امیری، آقای نعیم شکری، آقای بهنام آبی، آقای سید جواد حسینی شکوه، آقای طه نصیری، آقای سید مرتضی حسینی شکوه،
جلد ۲۷، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: آگاهی از هزینه‌های بیمارستانی مرتبط با ویروس کووید-۱۹ و تأثیر آن‌ها بر جمعیت‌های مختلف به توسعه یک رویکرد جامع برای آمادگی بیمارستان، تصمیم‌گیری و مدیریت ریسک کمک می‌کند. مطالعه حاضر با هدف تحلیل هزینه و تعیین عوامل مرتبط با هزینه‌های مستقیم درمان بیماران کرونایی بستری در یک بیمارستان نظامی در شهر تهران انجام شد. 
روش­ها: مطالعه حاضر از مطالعات ارزیابی اقتصادی و با روش توصیفی تحلیلی بود که به‌صورت مقطعی از تاریخ ۱۳۹۸/۱۲/۰۱ الی ۱۴۰۰/۰۸/۲۸با سرشماری ۲۸۹۹۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بستری شده در یک بیمارستان نظامی انجام گرفت. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS ۲۶ و STATA ۱۷ و انجام رگرسیون حداقل مربعات معمولی و رگرسیون لجستیک صورت گرفت.
یافته­ها: مجموع هزینه‌های مستقیم پزشکی درمان بیماران ۳/۵۱۰/۰۸۵/۸۳۲/۹۳۰ ریال و میانگین هزینه درمان هر بیمار ۱۲۱/۰۴۹/۹۶۴ ریال بود. متغیرهای سن، مدت اقامت، محل سکونت و بیماری‌های زمینه‌ای با هزینه‌های درمان رابطه معناداری داشتند. نتایج نشان داد که افزایش سن، مدت اقامت و ابتلا به بیماری‌های دیگر با هزینه درمان ارتباط مثبت و معناداری داشته است.
نتیجه‌گیری: سیاست‌گذاران سلامت باید برای کاهش هزینه‌های بیماران، پوشش بیمه‌ای، خدمات هتلینگ و دارویی را بهبود بخشند و فرهنگ مراجعه سریع‌تر به مراکز درمانی را ترویج دهند. درمان سرپایی به‌جای بستری، پیگیری درمان از راه دور، کاهش مدت اقامت در بیمارستان، اولویت دادن به سالمندان در طرح‌های پیشگیرانه مانند غربالگری و واکسیناسیون و حمایت بیمه‌ای بیشتر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با بیماری‌های زمینه‌ای و خاص از دیگر اقدامات مهم است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb