جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای طباطبایی

محمدزکریا کیانی، سید سعید طباطبایی، روح ا... کلهر،
جلد ۸، شماره ۱۹ - ( ۱-۱۳۸۴ )
چکیده

  مقدمه:ضربه های ناشی از تصادفات یکی از شایع ترین علل مراجعه به بخش فوریت ها و علت عمده مرگ ومیر در چهار دهه اول زندگی مردم در جوامع مختلف می باشد . هدف از این پژوهش تعیین وضعیت سرنشینان مصدوم ناشی از تصادفات وسایل نقلیه موتوری ( موتورسیکلت و اتومبیل) در مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی شهر قزوین می باشد.

  روش بررسی: این مطالعه توصیفی از طریق توزیع پرسشنامه و با پیگیری درمان کلیه مصدومین سوانح جاده ای مراجعه کننده به مرکز آموزشی . درمانی شهید رجایی انجام شده است.

  یافته ها : در مدت ۲۰ روز تعیین شده برای تحقیق از مجموع افرادی که جهت درمان به مرکز آموزشی . درمانی شهید رجایی مراجعه نمودند تعداد ۲۰۳ نفر مصدوم ناشی از تصادف های رانندگی (۱۴۳ مورد تصادف ) بودند که ۹/۴۶درصد به دلیل تصادفات داخل شهری و ۱/۵۳ درصد به دلیل تصادفات جاده ای مراجعه کرده بودند .

  بیشتر تصادف های برون شهری مربوط به جاده قدیم قزوین ـ تاکستان و کم ترین تصادف ها مربوط به آزاد راه قزوین ـ زنجان می باشد.

  نتیجه گیری : تعداد زیاد تصادفات در داخل شهر مربوط به نداشتن گواهینامه رانندگی و در خارج شهر مربوط به کمبود ایمنی جاده ای و عدم رعایت نکات ایمنی توسط رانندگان می باشد.


حسن ابوالقاسم گرجی، سید مهدی طباطبایی، امین اکبری، سمانه سرخوش، سهیلا خراسانی،
جلد ۱۶، شماره ۵۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

     مقدمه: بخش خدمات و کیفیت ارائه­ آن به افراد در بیمارستان­ها به عنوان یکی از سازمان­های بزرگ و پیچیده­ خدماتی و مهم­ترین واحدهای ارائه­ خدمات در نظام سلامت، بسیار برجسته است و نظر بیماران میزان کیفیت خدمات ارائه شده را تعیین می نماید. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی میزان شکاف کیفیت خدمات ارائه شده در مجتمع آموزشی و درمانی امام خمینی (ره) تهران با استفاده از تفاوت بین ادراکات و انتظارات بیماران از خدمات است.

  روش کار: نظرات ۱۱۶ نفر از بیماران بستری در مجتمع آموزشی و درمانی امام خمینی (ره) تهران در پژوهشی مقطعی با استفاده از پرسشنامه­ شش بعدی مدل سروکوال، مورد بررسی قرار گرفت و روایی و پایایی پرسشنامه توسط محققین تأیید گردید. نمونه با استفاده از فرمول آماری کوکران تخمین زده شد و با استفاده از آزمون­های آماری t مستقل، آزمون همبستگی پیرسون و آزمون آنووا، تجزیه و تحلیل شد.

  یافته­ها: در تمام ابعاد کیفیت خدمات ارائه شده، شکاف منفی وجود داشت؛ بیش­ترین شکاف (۲,۵۵-) در بعد دسترسی و کم­ترین میزان آن (۰.۶۹۷-) در بعد تضمین به دست آمد. هم­چنین هیچ یک از متغیرهای زمینه­ای، شامل جنس، وضع تأهل، بیمه، دفعات مراجعه، سن و میزان تحصیلات، ارتباط آماری معنی داری با شکاف کیفیت خدمات (۰.۰۵ P> ) به دست نداد.

  نتیجه­گیری: در هیچ یک از ابعاد، انتظارت بیماران، برآورده نشده است و می توان، به جز در بعد دسترسی، با اثرگذاری بر هر طرف از انتظارات و یا ادراکات، بر طرف دیگر ابعاد اثر گذاشت. در حالت کلی، فضای زیادی برای بهبود کیفیت خدمات در این مرکز وجود دارد.

کلیدواژه ها: بیمارستان، کیفیت خدمات، انتظارات بیماران، ادراکات بیماران، سروکوال
الیاس سنائی فر، جواد مقری، بهرام محقق، سعید طباطبایی،
جلد ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: نیروی انسانی به عنوان مهمترین منابع حوزه نظام سلامت، نزدیک به سه چهارم هزینه های جاری را به خود اختصاص داده است. از این رو، تعیین سطح بهینه منابع انسانی در مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف مطالعه  حاضر برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش فیزیک پزشکی مرکز تخصصی رادیوتراپی - انکولوژی رضا (ع) براساس شاخص حجم کار بود.
روش ها: در مطالعه حاضر که از نوع توصیفی- تحلیلی بوده  و به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۸ انجام شد، از روش تعیین نیروی انسانی مورد نیاز براساس شاخص حجم کار استفاد گردید. از برگزاری جلسات کارشناسی برای تعیین اجزاء حجم کار و زمان استاندارد، از کارسنجی برای تایید زمان استاندارد فعالیت های اصلی، از طریق مصاحبه  با افراد کلیدی و استفاده از قوانین و مقررات و سیستم پرسنلی برای تعیین میزان و عوامل مرتبط با زمان کاری دردسترس و از سیستم اطلاعات مدیریت و مشاهده دفاتر ثبت فعالیت برای تعیین حجم کار سالیانه استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل و نرم افزار   SPSS نسخه ۱۹ استفاده شد.
یافته ها: هفت عامل مرتبط با زمان کاری در دسترس سالانه کارکنان شناسایی شد. زمان کاری در دسترس سالانه برای کارکنان بخش فیزیک پزشکی ۱۰۶۹ ساعت در سال تعیین شد. طراحی درمان، چک مجدد طراحی درمان و ورود اطلاعات به سیستم موزائیک و محاسبات دستی فعالیت های اصلی تعیین شد. نتایج محاسبات شاخص حجم کار نشان داد بخش فیزیک پزشکی چهار نفر کمبود نیرو دارد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه کمبود نیروی انسانی و فشار کاری در کارکنان بخش فیزیک پزشکی مرکز درمانی رضا را نشان داد. روش شاخص حجم کار به خوبی اجزای حجم کار را مشخص کرده و برای برآورد نیروی انسانی در حوزه مشاغل تخصصی مرتبط با درمان سرطان توصیه می شود.

الیاس سنائی فر، بهرام محقق، جواد مقری، سید سعید طباطبایی،
جلد ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: منابع انسانی نقش بسیار مهمی را در ارائه خدمات سلامت ایفا می‌کند. هدف این مطالعه برآورد نیروی انسانی موردنیاز بخش شتاب‌دهنده مرکز تخصصی رادیوتراپی - انکولوژی رضا (ع) بر اساس شاخص حجم کار بود.
روش­ ها: این مطالعه از نوع کاربردی و به روش توصیفی-تحلیلی به‌صورت مقطعی انجام شد. از هم‌اندیشی خبرگان برای تعیین اجزاء حجم کار و زمان استاندارد، از کارسنجی برای تائید زمان استاندارد فعالیت‌های اصلی، از مصاحبه و اطلاعات سیستم پرسنلی برای تعیین میزان و عوامل مرتبط با زمان کاری در دسترس و از اطلاعات سیستم مدیریت و دفاتر ثبت برای تعیین حجم کار سالیانه استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار اکسل استفاده شد.
یافته ­ها: هفت عامل مرتبط با زمان کاری در دسترس سالانه کارکنان شناسایی شد. زمان کاری در دسترس سالانه برای کارکنان ۸۰۶ ساعت تعیین شد. آماده‌سازی و درمان بیمار و اپراتوری و تکمیل پرونده به عنوان فعالیت‌های اصلی تعیین شد. نتایج محاسبات شاخص حجم کار نشان داد بخش شتاب‌دهنده سه نفر کمبود نیرو دارد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد در بخش شتاب‌دهنده مرکز تخصصی رادیوتراپی با کمبود نیروی انسانی حرفه‌ای مواجه بوده است. به نظر می‌رسد استفاده از روش شاخص حجم کار برای تعیین و توزیع نیروی انسانی مورد نیاز گامی ضروری برای مدیریت بهینه نیروی انسانی در بخش‌های تخصصی باشد.
عبدالناصر ثنا، جواد مقری، وحید قوامی، سید سعید طباطبایی،
جلد ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: ازآنجاکه ترک خدمت پرستاران منجر به کاهش کیفیت مراقبت و افزایش هزینه‌ها می‌گردد. بنابراین، غفلت از کیفیت زندگی کاری پرستاران می‌تواند منجر به ترک خدمت آنان گردد. هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین کیفیت زندگی کاری و تمایل به ترک خدمت پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دولتی شهر هرات واقع در افغانستان بود.
روش­ها: این مطالعه از نوع کاربردی و به روش توصیفی-تحلیلی در سال ۱۳۹۸ تا ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه پژوهش ۲۵۸ نفر از پرستاران بیمارستان‌های دولتی بود. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی کاری بود. تمایل به ترک خدمت پرستاران با استفاده از یک گویه سنجیده شد. جهت بررسی ارتباط بین متغیرهای تحقیق از آزمون من ویتنی، کای دو، کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ انجام شد.
یافته­ ها: کیفیت زندگی کاری و تمایل به ترک خدمت پرستاران در سطح متوسط بود. بین تمایل به ترک خدمت و متغیرهای جمعیت شناختی ارتباط معنی‌داری وجود ندارد (۰۵/۰<p). بین تمایل به ترک خدمت با ابعاد کیفیت زندگی کاری مشارکت در سازمان، امنیت شغلی، حقوق و دستمزد، افتخار شغلی و استرس شغلی رابطه معنادار و معکوسی وجود دارد (۰۵/۰>p). رابطه بین تمایل به ترک خدمت و کیفیت زندگی کاری معنادار و معکوس بود (۰۰۱/۰=p، ۲۷۹/۰=r).
نتیجه‌گیری: مدیریت مشارکتی در تصمیم‌گیری‌ها، توجه به حقوق و مزایا، اطمینان دادن به پرستاران که در صورت هرگونه تغییر در شرایط اجتماعی-اقتصادی کار خود را از دست نخواهند داد، می‌تواند موجب افزایش رضایتمندی و کاهش تمایل به ترک خدمت پرستاران گردد.
خانم زهرا خدادادی، دکتر سیدسعید طباطبایی، دکتر محمود بخشی، خانم فاطمه لقایی، دکتر جواد مقری،
جلد ۲۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: تعامل با بیمار مفهومی است که امروزه در مراقبت‌های پزشکی اهمیت ویژه‌ای پیداکرده است و به‌عنوان هدفی ارزشمند در مراقبت از بیمار مدنظر قرارگرفته است. امروزه با تکامل نظام سلامت از مدل بیماری محور به مدل بیمار محور، تعامل بیمار نقش مهمی را در بهبود فرآیند مراقبت سلامت ایجاد کرده است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر در تعامل بیمار با پزشک انجام‌شده است.
روش‌ها: مطالعه از نوع کاربردی با روش کیفی- توصیفی بود. ابتدا اطلاعات بیمارانی که در سال ۱۳۹۷ آنژ‌‌یوپلاستی شده بودند از سیستم اطلاعات بیمارستانی استخراج شد. سپس، با استفاده از راهنمای مصاحبه نیمه ساختارمند با بیماران مصاحبه‌های عمیق انجام گرفت. داده‌ها با روش تحلیل محتوای کیفی با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA صورت گرفت.
یافته‌ها: بعد از تحلیل داده‌ها ۱۰۷۲ کد استخراج شد که تمامی کدها در دو طبقه عرضه (پزشک) و تقاضا (بیمار) قرارگرفتند. ۱۱ عامل موثر بر تعامل از طرف عرضه (اطلاع رسانی، رفتار پزشک، آموزش، دسترسی، هزینه، پاسخگویی، ادراک بیمار از تخصص و مهارت پزشک، ضعف مدیریتی، امکانات، اعتماد و رضایت از پزشک) و هفت عامل از طرف تقاضا (مشکلات شخصی، روحیه پرسشگری بیمار، پاسخگویی از منابع دیگر، مشکلات مالی، فقدان دانش و آگاهی، توصیه اطرافیان، خوددرمانی) شناسایی شد.
نتیجه‌گیری: انتظار می‌رود تعامل بیمار با پزشک معالج بعد از آنژیوپلاستی باعث تسریع در روند بهبودی بیمار، جلوگیری از عوارض احتمالی و کاهش هزینه شود. شناخت عوامل مؤثر و طراحی مداخلات مقتضی در سمت عرضه و تقاضا می تواند منجر به بهبود تعاملات بیمار با پزشک و زمینه‌ساز ارتقای سلامت جامعه شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb