جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای شیخ طاهری

حمید مقدسی، عباس شیخ طاهری، نسیم هاشمی،
جلد ۱۰، شماره ۲۷ - ( ۱-۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه: امنیت بیمار یکی از مهمترین ابعاد مراقبت بهداشتی است اما خطاهای پزشکی و بخصوص خطاهای دارویی موجب نا امن شدن سیستم مراقبت بهداشتی شده است. تکنولوژی اطلاعات بخصوص سیستم کامپیوتری ثبت دستورات پزشکی رویکردی مناسب برای کاهش خطاهای دارویی است؛ لذا هدف این مطالعه بررسی علل بروز خطاهای دارویی و تعیین قابلیت های لازم برای طراحی سیستم کامپیوتری ثبت دستورات پزشکی در ایران می‌باشد.

مروری بر مطالعات: علت اصلی بسیاری از خطاهای پزشکی دسترسی ناکافی به اطلاعات در زمان تصمیم گیری و ارتباطات ضعیف بین اعضاء تیم مراقبت است که در سیستم های دستی بیشتر به چشم می خورد. دلیل اصلی خطاهای دارویی فقدان اطلاعات کافی، نبود کنترل و کم توجهی به اطلاعات مربوط به بیمار یا دارو است؛ بنابراین وجود سیستم ثبت و گزارش دهی داده ها از مهمترین عوامل کاهش خطاها محسوب می‌گردد ولی سیستم دستی کفایت لازم برای پیشگیری از این خطاها را ندارد. از طرفی ثابت شده است که سیستم کامپیوتری ثبت دستورات پزشکی امکان کاهش خطاهای دارویی، پیامدها و هزینه های آن را به میزان زیادی داراست.

نتیجه گیری: سیستم کامپیوتری ثبت دستورات پزشکی رویکردی مناسب برای دسترسی بهنگام به اطلاعات بیمار و دارو در زمان تجویز و کاهش خطاهای دارویی است. برای طراحی این سیستم در ایران توجه به فراهم کردن قابلیت هایی چون آگاه کردن پزشکان سوابق دارویی بیمار، ثبت الزامی اطلاعات، یادآوری و هشداردهی موارد مهم و تاثیر گذار بر درمان، سیستم پشتیبان تصمیم، ارتباط با سایر سیستم های اطلاعاتی، ارایه اطلاعات آموزشی در مورد داروها، بکارگیری تکنولوژی اینترنت و طراحی پروتکل های درمانی گوناگون از اهمیت زیادی برخوردار است.


عباس شیخ طاهری، مهرداد فرزندی پور، فرحناز صدوقی،
جلد ۱۰، شماره ۲۹ - ( ۷-۱۳۸۶ )
چکیده

 مقدمه: رضایتمندی بیماران نشان دهنده‌ ارائه صحیح خدمات بوده و از نشانگرهای مهم کیفیت مراقبت بهداشتی درمانی محسوب می‌شود. رضایت بیمار از واحد پذیرش نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف این مطالعه بررسی رضایتمندی مراجعین از واحد پذیرش بیمارستان‌های آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان و عوامل مرتبط با آن است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - تحلیلی نظرات ۳۸۴ نفر از مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌های آموزشی شهر کاشان از طریق پرسشنامه گردآوری شده است. تحلیل دادهها با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی (درصد و میانگین) و تحلیلی (X۲ t-test و ANOVA) انجام شده است.

یافته‌ها: در مجموع اکثریت مراجعین عملکرد واحد پذیرش را خوب می‌دانستند (۲/۴۶%). مراجعین از مدت انتظار (۴۳/۱±۰۳/۸ از ۱۰) و رفتار و روابط کارکنان (۹/۲±۷۸/۱۵ از ۲۰) کاملا راضی و از نحوه باسخگویی به سوالات (۷/۲±۶/۱۴ از ۲۰) و نحوه نوبت‌دهی (۶/۱±۴۱/۴ از ۱۰) راضی بودهاند. رضایتمندی مراجعین از واحد پذیرش با جنسیت بیماران، مدت اقامت و شغل رابطه دارد ولی با سن، منطقه سکونت، مراجعه قبلی و مراجعه حضوری رابطه ندارد. رضایتمندی بیماران از نحوه پاسخگویی کارکنان به طور معنی‌داری کمتر از همراهان است (p<۰/۰۵). نتیجه‌گیری: در مجموع مراجعه‌کنندگان از واحد پذیرش راضی‌اند. کارکنان پذیرش می‌توانند با پاسخگویی مناسب‌تر به بیماران؛ خصوصا در مورد فرم‌های رضایت‌نامه، توجه به بانوان و توجه به گروه‌های مسن‌تر رضایت مراجعه‌کنندگان از واحد پذیرش را افزایش دهند.


عباس شیخ طاهری، عایشه زارعی، مریم احمدی،
جلد ۲۰، شماره ۷۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: تحقق پرونده الکترونیک دندان‌پزشکی با مشکلات متعددی روبرواست. قابلیت‌های محدود نرم‌افزار­های دندان‌پزشکی یکی از موانع استفاده از این سیستم‌ها می‌باشد؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و مقایسه قابلیت­های پرونده الکترونیک دندان­پزشکی تخصصی انجام شد.
روش کار: این پژوهش توصیفی-تطبیقی در سال ۱۳۹۵ انجام شد. جامعه پژوهش شامل ۱۴۰ سیستم پرونده الکترونیک دندان‌پزشکی از کشورهای مختلف بود که بر اساس متون شناسایی شد. به وب‌سایت این برنامه‌ها مراجعه شد. نرم افزارهایی که وب‌سایت فعال نداشتند یا سیستم مورد نظر برای استفاده در دندان‌پزشکی عمومی معرفی شده بود، از مطالعه حذف شدند. در نهایت ۲۳ سیستم به‌عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. چک‌لیست مورد استفاده بر اساس بررسی متون طراحی شد و روایی آن، با دریافت نظرات متخصصین تایید شد. پژوهشگر نسخه آزمایشی و فهرست قابلیت‌های این نرم­افزارها را در وب‌سایت‌ آنها بررسی کرد. برای تحلیل داده­ها، از آمار توصیفی (فراوانی و درصد فراوانی) استفاده شد.
یافته ­ها: رایج‌ترین قابلیت‌های سیستم‌های پرونده الکترونیک دندان‌پزشکی تخصصی عبارتند از: مدیریت قرارملاقات‌ها (۹/۷۳درصد)، رسم نمودارهای بالینی مختلف (۹/۶۰درصد)، ردیابی مسائل مالی مطب (۵/۵۶درصد)، یادآور برای امور اداری(۵/۴۳ درصد)، هشدارهای مختلف در موضوعات بالینی (۸/۳۴ درصد)، ایجاد گزارش‌های مختلف (۴/۳۰درصد)، پیگیری درخواست‌های بیمه‌ای (۴/۳۰ درصد)، ثبت تصویر دهان و دندان بیمار (۲۶درصد) و مدیریت فرآیند پرداخت (۷/۲۳درصد).
نتیجه ­گیری: ‌توجه نکردن به قابلیت­های سیستم­های پرونده الکترونیک دندان­پزشکی موجب مشکلاتی در پذیرش این سیستم­ها می­شود. توجه به کارکردها و قابلیت­ها بر اساس نیاز کاربران و ذینفعان این سیستم برای طراحان نرم­افزار در راستای برطرف کردن مشکلات سیستم و تامین نیازهای مدیریتی و بالینی ضروری است.
 
عباس شیخ طاهری، زینب قاضی زاده،
جلد ۲۱، شماره ۷۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سیستم اطلاعات آماری، داده‌های سازمان­ها را در محل عملیات و تولید، ثبت و دسته‌بندی و برای پردازش و تحلیل به سطوح بالاتر منتقل می­کند. بدین منظور سیستم فرابر در دانشگاه‌‌های علوم پزشکی کشور استفاده می­شود. این پژوهش با هدف ارزیابی قابلیت استفاده سیستم اطلاعات آماری (فرابر) در دانشگاه­های علوم پزشکی کشور انجام شد.
روش کار: این پژوهش تحلیلی-کاربردی در سال ۹۵-۱۳۹۴ انجام شد.  ۲۷۸ نفر از مدیران و کارشناسان ستادی ۱۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور به­عنوان کاربر سیستم، به روش تصادفی انتخاب شدند. به­منظور بررسی قابلیت استفاده این سیستم از پرسشنامه استاندارد ایزومتریک ۱۰/۹۲۴۱ پس از ارزیابی روایی و تائید پایایی پرسشنامه ­استفاده گردید. در نهایت، داده­ها به روش آمار توصیفی و استنباطی (آزمون­های T مستقل و (ANOVA و با استفاده از نرم­افزار SPSS ۲۰ تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین معیارهای مناسب بودن نرم­افزار (از پنج نمره) برای انجام وظایف کاربران ۹۴/۲ (بیشترین امتیاز)، خود- توصیف کننده بودن ۷۴/۲، قابلیت کنترل ۷۴/۲، میزان سازگاری با نیازها، انتظارات و وظایف کاربران ۸۶/۲، پذیرش اشتباه و بدون خطا (خطاپذیری) سیستم ۵۰/۲، مناسب بودن برای آموزش کاربران ۷۵/۲ و مناسب بودن برای خصوصی‌سازی ۴۶/۲(کمترین امتیاز) به­دست آمد. هم­چنین، بین قابلیت استفاده از نرم­افزار و متغیرهای سابقه کار، سن، میزان استفاده از   نرم­افزار، سابقه کار با نرم­افزارهای آماری دیگر، میزان اهمیت و نوع استفاده از نرم­افزار رابطه معناداری مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: نرم­افزار فرابر در دانشگاه‌­های علوم پزشکی کشور از نظر کاربردپذیری نسبتا موفق بوده است، اما محورهای مناسب بودن نرم­افزار برای خصوصی سازی و خطاپذیری، نیازمند توجه بیشتر تیم توسعه نرم­افزار است.

 


حسین احمدی، محبوبه رضازاده، عباس شیخ طاهری،
جلد ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: با توجه به وسعت بیماری سرطان در ایران و دنیا، بخش سرطان شناسی از مهمترین بخش‌های بیمارستان می‌باشد. کیفیت اطلاعات  نقش اساسی را در بهبود عملکرد این بخش ایفا می‌کند. داشبوردها می توانند شاخص های کلیدی را ردیابی و با انتقال اطلاعات به مدیران، عملکرد این بخش را ارتقا دهند. در پژوهش حاضر، با توجه به نیاز های ذینفعان و تصمیم‌گیران، شاخص های عملکردی متناسب با بخش سرطان شناسی تعیین گردید و سپس داشبورد طراحی و ارزیابی شد.
روش ها: در مرحله اول  جهت تعیین شاخص ها، پرسش نامه توسط تمام مسئولین بخش سرطان شناسی بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های خصوصی شهر تهران که دارای بخش سرطان شناسی  بودند، به تعداد ۳۰ نفر تکمیل شد. در مرحله دوم داشبورد براساس مطالعات قبلی و با استفاده از نرم افزار کلیک ویو طراحی گردید و توسط مدیر بیمارستان و مسئولین بخش سرطان شناسی  بیمارستان های شهدای هفتم تیر و فیروزگر به کمک پرسش نامه ارزیابی گردید.
یافته ها : شاخص های کلیدی عملکردی در حیطه مدیریتی و مالی بر اساس داده های موجودکه شامل تعداد مراجعین، تعداد روزهای مرخصی، ساعات آموزشی، تعداد پرسنل، تعداد شکایات، درآمد و هزینه بود، برای نمایش در داشبورد انتخاب شد. و در مرحله  ارزیابی ، میانگین رضایت مدیر بیمارستان (۳۲/۰±۵/۷)، مسئول فنی بخش سرطان شناسی  (۳۹/۰±۴/۷)  و مدیر داخلی بخش سرطان شناسی  (۳۷/۰±۳/۷) بود.
نتیجه گیری: با توجه به پراکندگی اطلاعات این بخش، داشبورد می تواند اطلاعات را از سیستم های گوناگون جمع آوری و آنها را بطور خلاصه در قالب شاخص های کلیدی عملکرد نشان دهد. اطلاعات موجود در داشبورد مدیریت بخش سرطان شناسی  می تواند مبنایی برای تصمیم گیری آگاهانه جهت ارتقا عملکرد بخش باشد.

 
عباس شیخ طاهری، نجمه حسنی، آغافاطمه حسینی،
جلد ۲۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه : سیستم ذخیره و انتقال تصاویر امکان پردازش، ذخیره و ارسال تصاویر پزشکی را به صورت الکترونیکی در بخش‌های مختلف بیمارستان‌ و همچنین، بین پزشکان و رادیولوژیست‌ها فراهم می‌سازد. هدف مطالعه حاضر، تعیین تاثیر پیاده‌سازی سیستم ذخیره و انتقال تصاویر (Picture Archiving and Communication System (PACS)) بر میزان رضایتمندی کاربران از خدمات تصویربرداری قبل و بعد از پیاده‌سازی PACS بود.
روش‌ها : پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی است که در دو دوره ( دوره قبل از پیاده‌سازی PACS و دوره بعد از پیاده‌سازی این سیستم ) بر روی کاربران سیستم PACS شامل ۵۱ نفر از پزشکان و رادیولوژیستهای شاغل در بیمارستان نهمدی تربت‌حیدریه انجام گرفت. به دلیل محدود بودن تعداد افراد، نمونهگیری انجام نشد و کل جامعه پژوهش وارد مطالعه شد. ابتدا، رضایتمندی کل کاربران از PACS بررسی شد و سپس رضایتمندی در دوره قبل و بعد از پیاده‌سازی PACS (کاربران شاغل در این بیمارستان در هر دو مقطع) مقایسه شد. ابزار گردآوری داده‌‌ها، پرسش نامه محقق ساخته بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از آمارتوصیفی و آزمون ویلکاکسون و به کمک نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۴ انجام شد.
یافته‌ها : میزان رضایتمندی کلی از خدمات تصویربرداری، ۵/۵۵ از ۶۵ نمره بود. میانگین میزان رضایت از خدمات تصویربرداری در دوره قبل از PACS، از ۶۵ نمره ۷/۲۳ بود که در دوره بعد از PACS، ۰۵/۳۲ واحد افزایش داشت. این افزایش از نظر آماری معنادار بود( ۰۰۰۱ > P ).
نتیجه گیری : میزان رضایت کاربران ( پزشکان و رادیولوژیست‌ها ) در دوره پیاده‌سازی سیستم PACS نسبت به دوره فیلم افزایش یافت؛ در نتیجه پیاده‌سازی PACS منجر به بهبود رضایت پزشکان و رادیولوژیست‌ها شده است.

 
حسین احمدی، سیده زینب مهدیان، عباس شیخ طاهری،
جلد ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری چربی خون بالا که یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن است، مستلزم مصرف داروها توسط بیمار است. تلفن همراه و امکان ارسال پیام متنی که روزانه به‌طور وسیعی استفاده می‌شود، امکان ساده و راحتی برای افزایش تبعیت از مصرف دارو است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تأثیر ارسال پیام‌های یادآور مصرف دارو بر کنترل چربی خون در بیماران مبتلا به چربی خون بالای مزمن است.
روش‌ها: این مطالعه یک کار آزمایی بالینی تصادفی است. تعداد ۶۰ نمونه در سال ۱۳۹۷ در مرکز خدمات جامع سلامت امام حسین (ع) شهر برازجان در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله روزانه یک پیام یادآور مصرف دارو به مدت شش هفته دریافت کردند. پرسش‌نامه موریسکی در شروع مطالعه و شش هفته بعد توسط هر دو گروه تکمیل گردید. نتایج مطالعه با روش‌های آمار تحلیلی و با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS  نسخه ۲۵ و R نسخه ۲. ۵. ۳ تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از مقایسه میزان نمره پرسش‌نامه موریسکی تکمیل‌شده در انتهای مطالعه اختلاف معنی‌داری بین دو گروه نشان‌داد(p<۰,۰۰۱).
نتیجه‌گیری: ارسال پیام یادآور مصرف دارو بیماران مبتلا به  چربی خون مزمن در طول مدت شش هفته اثربخش بوده و منجر به بهبود تبعیت آن‌ها از درمان دارویی می‌گردد.
واژگان کلیدی: چربی خون، تبعیت دارویی؛ سلامت همراه، پیام متنی، سیستم یادآور
 
عباس شیخ طاهری، الهه نوروزی، فرحناز صدوقی،
جلد ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: خود مراقبتی در بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی‌درمانی، عاملی مهم و تأثیرگذار در کنترل و کاهش عوارض شیمی‌درمانی است که موجب پایبندی بیشتر به شیمی‌درمانی و بهبود کیفیت زندگی بیماران می­گردد. با توجه به نقش تلفن‌های همراه هوشمند در زندگی افراد و ظرفیت‌های مشهود آن جهت خود مراقبتی، هدف از مطالعه حاضر طراحی و ارزیابی برنامه کاربردی خود مراقبتی مبتنی بر تلفن همراه برای بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی‌درمانی است.
روش‌ها: پژوهش توسعه ای-کاربردی حاضر در دو مرحله انجام شد. ابتدا نیازسنجی از نه متخصص آنکولوژی، ۲۴ متخصص جراحی عمومی و ۳۰ بیمار مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی‌درمانی صورت پذیرفت. سپس، نمونه اولیه برنامه کاربردی تحت پلتفرم اندروید طراحی گردید و درنهایت، جهت ارزیابی قابلیت استفاده و رضایت کاربران پرسش‌نامه استاندارد کوئیز نسخه پنج و نیم به مدت یک هفته در اختیار ۳۰ نفر از مبتلایان به سرطان پستان تحت شیمی‌درمانی قرارگرفته و تکمیل شد. نتایج مطالعه با روش‌های آمار توصیفی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۱ تحلیل شد.
یافته‌ها: افراد شرکت‌کننده در پژوهش، از میان ۳۶ نیاز اطلاعاتی مطرح‌شده، ۳۲ عنصر داده پرسش‌نامه نیازسنجی را ضروری دانستند. ویژگی‌های کلی برنامه طراحی‌شده شامل پروفایل بیمار، مدیریت عوارض جانبی، سبک زندگی و قابلیت‌های سیستم بود. ارزیابی قابلیت استفاده از برنامه کاربردی نشان داد که کاربران برنامه کاربردی را با میانگین امتیاز ۹/۷ (از مجموع نه امتیاز) در سطح خوب ارزیابی نموده‌اند
نتیجه گیری: از برنامه های کاربردی خود مراقبتی مبتنی بر تلفن همراه می توان جهت کمک به بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی در مدیریت عوارض جانبی و کسب مراقبت های خود مراقبتی استفاده نمود.

 
عباس شیخ طاهری، حسنا سلمانی، آذین نحوی جو،
جلد ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بیماران مبتلابه سرطان روده بزرگ، ناتوانی‌ها و عوارضی را تجربه می کنند که منجر به کاهش کیفیت زندگی می شود. به منظور کاهش علائم و عوارض بیماری، کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت زندگی، بیماران باید آگاهی خود را نسبت به بیماری افزایش داده و بیماری را مدیریت و کنترل نمایند. هدف این مطالعه شناسایی الزامات برنامه های کاربردی برای خودمدیریتی بیماران مبتلابه سرطان روده بزرگ بود.
روش ­ها: این پژوهش از نوع کاربردی بود که با روش توصیفی در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ انجام شد. الزامات برنامه های کاربردی سرطان روده بزرگ شامل محتوای آموزشی، عناصر داده‌ها و قابلیت ها بود که نیازسنجی از بیماران، پزشکان و پرستاران انجام شد. پرسشنامه‌ها بین ۱۱۴ نفر در انستیتوکانسر و بیمارستان فیروزگر تهران توزیع شد. داده‌های به‌دست‌آمده (۸۸ مورد) با استفاده از نرم‌افزار SPSS تحلیل و مؤلفه‌های ضروری شناسایی شدند.
یافته ­ها: یافته های این مطالعه نشان داد به‌جز نیاز به آموزش در زمینه خستگی، سایر نیازهای آموزشی ضروری قلمداد شدند. در قسمت عناصر داده ضروری، داده‌ بالینی نسبت به داده‌ جمعیت شناختی از دیدگاه بیماران، پزشکان و پرستاران ضروری‌تر تشخیص داده شد. در نهایت، از ۷۹ قابلیت مورد سؤال، ۳۹ قابلیت در ۱۰ حیطه مدیریت مصرف دارو، تغذیه و رژیم غذایی، درد، خستگی، کاهش و کنترل استرس، اضطراب و افسردگی، خواب، ورزش و فعالیت بدنی، ترک سیگار و الکل، برقراری ارتباط و ابزارهای جانبی ضروری تشخیص داده شد.
نتیجه‌گیری: به کارگیری الزامات موجود در مطالعه حاضر می تواند خودمدیریتی بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ را بهبود بخشد. مؤلفه‌های ارائه‌شده می توانند به‌عنوان الگویی برای طراحی نرم‌افزار، سیستم یا برنامه کاربردی در دسترس کاربران قرار گیرد.
عباس شیخ طاهری، ثریا خان احمدی، حسین سورتیجی،
جلد ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: با توجه به شیوع بالای اختلال نقص توجه/ بیش‌فعالی و مشکلاتی که برای افراد مبتلا و والدین آن‌ها ایجاد می‌شود، درمان آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از بین درمان‌های موجود یکپارچگی حسی و رژیم حسی تأثیر بسزایی در بهبود این افراد دارد. هدف از مطالعه حاضر طراحی و ارزیابی برنامه کاربردی رژیم حسی برای کودکان مبتلابه نقص توجه/ بیش‌فعالی بود.
روش ­ها: این پژوهش از نوع توسعه‌ای-کاربردی در دو مرحله انجام شد. ابتدا نیازسنجی از ۱۵ متخصص کاردرمانی صورت گرفت. سپس، نمونه اولیه برنامه کاربردی تحت پلتفرم اندروید طراحی شد. درنهایت، از پرسشنامه استاندارد کوئیز نسخه ۵/۵ جهت ارزیابی قابلیت استفاده و رضایت کاربران از برنامه کاربردی استفاده شد و برنامه دو هفته در اختیار ۱۲ نفر از والدین کودکان مبتلابه اختلال نقص توجه/ بیش‌فعالی قرار گرفت. داده‌ها با روش‌های آمار توصیفی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافته­ ها: افراد شرکت‌کننده در پژوهش، شش نیاز از میان ۱۴ نیاز آموزشی، نُه ویژگی از میان ۱۰ ویژگی برنامه کاربردی و از میان ۶۷ تمرین ارائه‌شده، تمامی تمرینات ارائه‌شده در پرسشنامه نیازسنجی را ضروری دانستند. برنامه طراحی‌شده شامل بخش‌های پروفایل بیمار، تعریف نقص توجه/ بیش‌فعالی، تعریف رژیم حسی، فهرست تمرینات، برنامه هفتگی، ثبت تاریخ انجام تمرین و تنظیمات بود. ارزیابی قابلیت استفاده از برنامه کاربردی نشان داد که کاربران برنامه کاربردی را با میانگین امتیاز ۳۵/۸ از مجموع نُه امتیاز (در سطح خوب) ارزیابی نموده‌اند.
نتیجه‌گیری: از برنامه‌های کاربردی رژیم حسی می‌توان جهت کمک به بهبود کودکان مبتلابه اختلال نقص توجه/ بیش‌فعالی استفاده نمود.
سیده رقیه علوی املشی، احسان کاظم نژاد لیلی، عباس شیخ طاهری،
جلد ۲۵، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: نسخه‌نویسی الکترونیکی در بسیاری از کشورهای دنیا اجراشده و اولین استفاده از آن در مراقبت‌های سرپایی بوده است. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین دیدگاه کاربران در مورد نسخه‌نویسی الکترونیکی سرپائی در استان گیلان انجام شد.
روش ­ها: این پژوهش در سال ۱۴۰۰ انجام شد. ابزار گردآوری داده پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه توسط متخصصین بررسی شد. پایایی محورها (۳۱ گویه و نه محور) بررسی و آلفای کرونباخ محاسبه گردید. پرسشنامه نهایی به‌صورت الکترونیکی از طریق وب‌سایت نظام پزشکی استان گیلان توزیع گردید. ۲۶۸ پزشک و ۱۳۷ داروساز وارد مطالعه شدند. تحلیل داده با استفاده از آمار توصیفی و نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۶ انجام شد.
یافته­ ها: میانگین نمرات در محورهای مورد بررسی از دیدگاه کاربران از بیشترین به کمترین شامل استفاده (۳/۴۱)، تأثیرات اجتماعی (۳/۰۹)، قصد استفاده (۳/۰۵)، تلاش مورد انتظار (۲/۹۶)، عادت (۲/۹۳)، اعتماد (۲/۹۱)، عملکرد مورد انتظار (۲/۸۱)، شرایط تسهیلگر (۲/۶۲) و ارزش قیمت (۲/۵۵) بود. استفاده از این فناوری بین پزشکان و داروسازان استان گیلان در حد متوسط بود. نمره ارزش قیمت نشان می‌دهد هزینه اجرا و سود حاصل از استفاده از سیستم متوازن نیست. شرایط تسهیلگر با میانگین ۲/۶۲ نشان می‌دهد پشتیبانی فنی، سازمانی، مالی و آموزشی جهت اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی سرپایی کافی نبوده است.
نتیجه‌گیری: سیستم نسخه‌نویسی سرپایی براساس دیدگاه پزشکان و داروسازان چندان مناسب نبوده است. ازاین‌رو، موانع موجود و شرایط ارتقا همکاری توسعه‌دهندگان نرم‌افزار برای بهبود سیستم و حمایت‌های حقوقی و قانونی دولت باید توجه شود تا راه‌حلی برای غلبه بر موانع پذیرش و ارتقاء سیستم نسخه‌نویسی ایجاد گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb