جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای حافظی

مهدی علیپور حافظی، مهشید کریمی، شهرام توفیقی،
جلد ۱۷، شماره ۵۸ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: درگاه‌های بیمارستانی نخستین و مهم‌ترین محل برای ارائه اطلاعات و خدمات به مخاطبان و برقراری ارتباط با آنها است. بر این اساس و با توجه به اهمیت درگاه‌های بیمارستانی مقاله حاضر درصدد ارائه مدل مفهومی برای درگاه‌های بیمارستان‌های خصوصی مستقر در شهر تهران می‌باشد.
 روش‌کار: از روش پژوهش پیمایشی ارزیابانه و مدل‌سازی مفهومی استفاده‌ شده است. جامعه پژوهش حاضر را تمامی درگاه‌های بیمارستان‌های خصوصی مستقر در شهر تهران و ده درگاه برتر بیمارستانی جهانی تشکیل داده است که در اسفندماه ۱۳۹۲ (زمان گردآوری اطلاعات) فعال بوده‌اند. برای گردآوری اطلاعات از سیاهه وارسی با ۱۴ معیار و ۷۷ مؤلفه با ارزش وزنی معیارها و مؤلفه‌ها استفاده‌شده است. پژوهشگر با استفاده از ابزار مذکور اقدام به مشاهده هدفمند کرده است. داده‌های گردآوری‌شده با استفاده از جداول و نمودارها توصیف شد و با استفاده از آزمون تی مستقل مورد آزمون آماری قرار گرفت.
یافته‌ها:
ازنظر معیارهای موردمطالعه در این پژوهش درگاه‌های بیمارستانی داخلی در اکثر موارد در وضعیت نامطلوب و ضعیف قرار دارند و تنها در معیارهای اطلاعات تماس و طراحی صفحات در وضعیت مطلوب و نسبتاً مطلوب قرار دارند. در مقابل درگاه‌های مطرح جهانی در اکثر معیارهای موردمطالعه در این پژوهش در وضعیت مناسبی قرار دارند و تنها در معیار روزآمدسازی صفحات در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از این است که درگاه‌های بیمارستانی داخلی باید تلاش گسترده و برنامه‌ریزی دقیقی در جهت ارتقاء کیفیت درگاه‌های خود داشته باشند تا بتوانند شکاف موجود میان خود و درگاه‌های مطرح جهانی را مرتفع نمایند. بهره‌گیری از مدل پیشنهادی این پژوهش در این زمینه می‌تواند بسیار راهگشا باشد. با توجه به وضعیت درگاه‌های بیمارستان‌های داخلی و تحلیل شکاف صورت گرفته اقدام به ارائه مدلی پیشنهادی مبتنی بر دو سطح و چهار لایه شده است.
فرانک محسن زاده، ایرج رداد، دکتر مهدی علیپور حافظی،
جلد ۲۰، شماره ۶۸ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: برای دستیابی به «نظام سلامت مطلوب» در جامعه، دستیابی یکپارچه به سیستم­های اطلاعاتی در مراحل مختلف تصمیم گیری، امری ضروری است. کتابخانه دیجیتال یکپارچه از به هم متصل شدن کتابخانه­های دیجیتالی پراکنده و ارائه خدمات تحت یک شبکه واحد ایجاد می­شود. هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر یکپارچهسازی کتابخانههای دیجیتالی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور بوده است.

روش کار: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع پژوهش­های کتابخانه­ای و دلفی است. در این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای، مجموعه عوامل مؤثر بر یکپارچه­سازی کتابخانه­­های دیجیتالی شناسایی شدند. سپس با نظر اعضا هم اندیشی خبرگان، بررسی و نهایی شدند. اعضای هم اندیشی به تعداد ۱۵ نفر، با روش نمونه­گیری گلوله برفی انتخاب شدند و با استفاده از نرم افزار تاپسیس فازی وزن عوامل تعیین شد.

یافته­ ها: عوامل مؤثر بر یکپارچه­سازی کتابخانه­­های دیجیتالی به ترتیب تأثیرگذاری عبارتند از: عوامل راهبردی، فنی، دیجیتالی، سازمانی و انسانی. هر کدام از این عوامل شامل مجموعه­ای از زیرعامل­ها می­باشند که اهمیت هر کدام از آن‌ها نیز به ترتیب اثرگذاری مشخص شده است.  

نتیجه­ گیری: عوامل مؤثر در اکثر موارد همان عواملی هستند که در یکپارچه سازی سیستم های اطلاعاتی و کتابخانه های دیجیتالی شناسایی شده اند. اما بر اساس نظرات ابراز شده از سوی هم­اندیشی خبرگان در خصوص عوامل مؤثر بر یکپارچه سازی، مجموعه عوامل راهبردی در اولویت اول هستند.


فرانک محسن زاده، ایرج رداد، مهدی علیپور حافظی،
جلد ۲۰، شماره ۶۹ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: یکپارچه­سازی کتابخانه­های دیجیتالی یکی از راهکارهای تحقق برنامه یکپارچه­سازی فرآیندهای کاری در نقشه جامع علمی نظام سلامت است که بسیار مورد تأکید وزارت بهداشت می­باشد. هدف این پژوهش شناسایی عوامل راهبردی مؤثر بر ­یکپارچه­سازی کتابخانه­­های دیجیتالی و تعیین میزان تأثیرگذاری آنها می­باشد.
روش کار: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی پیمایشی است. نخست، با مرور پیشینه­ پژوهش عوامل راهبردی شناسایی و با نظرسنجی از ۱۵ نفر از متخصصان ­کتابخانه­­ های دیجیتالی که با روش گلوله برفی تعیین شدند، عوامل ارزیابی، تکمیل و با روش تاپسیس فازی رتبه­بندی شدند. در نهایت، با استفاده از پرسشنامه­­ محقق ساخته میزان تأثیرگذاری عوامل با نظر مدیران کتابخانه­­های علوم پزشکی تعیین شدند. مدل اندازه­گیری عوامل راهبردی با روش تحلیل عاملی تأییدی و نرم افزار آموس ترسیم شد.
یافته ­ها: تعیین ضریب تأثیرگذاری عوامل راهبردی بر یکپارچه­سازی، توسط مسئولان کتابخانه­ها با رتبه­­های اعلام شده به وسیله خبرگان پانل دلفی یکسان نمی­باشند، اما همبستگی مثبت، با ضریب ۶/۰، بین آنها مشاهده می­شود. از دید خبرگان شاخص تمرکز بر برنامه­ریزی با وزن نرمالایز شده ۱۵۰/۰ بالاترین رتبه و از دیدگاه مسئولان کتابخانه­ها شاخص سیاست­های سازمان مادر با بار عاملی ۹۷/۰ تأثیرگذارترین شاخص می­باشد.
نتیجه ­گیری: عوامل راهبردی بر فرآیند یکپارچه­­سازی کتابخانه­­های دیحیتالی تأثیرگذارند. این عوامل عبارتند از: سیاست­ها، راهبردها، الزامات، برنامه­­ریزی، اهداف و چشم اندازهای وزارت بهداشت و دانشگاه­های علوم پزشکی کشور.
 
مریم جعفری طادی، مصطفی رجبی، بهار حافظی،
جلد ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: ایران دارای منابع طبیعی همچون نفت و گاز است که می‌تواند بر سلامت تأثیرگذار باشد. نحوه اثرگذاری منابع طبیعی بر سلامت، موضوعی است که توجه اقتصاددانان را به خود جلب کرده است. این پژوهش اثر فساد و وابستگی اقتصادی به منابع طبیعی را بر سلامت در ایران بررسی کرده است.
روش ­ها: مطالعه حاضر از نوع کاربردی بود که با روش تحلیلی-توصیفی به‌صورت طولی با استفاده از روش رگرسیون انتقال ملایم برای سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۹۶ انجام شد. جامعه پژوهش داده‌های سالانه کل کشور بود. متغیر وابسته امید به زندگی و متغیرهای مستقل اصلی رانت نفتی به تولید ناخالص داخلی و شاخص فساد است. سایر متغیرهای مستقل شامل تولید ناخالص داخلی سرانه و سطح سواد است. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار Eviews (نسخه ۱۲) انجام شد.
یافته­ ها: نتایج حاصل از برآوردها نشان داد که اثر وابستگی اقتصادی به منابع طبیعی بر سلامت و شاخص کیفیت نهادی فساد در ایران طی دوره موردمطالعه به شکل U معکوس بوده است. میزان حد آستانه‌ای برآوردی سهم رانت نفتی به تولید ناخالص داخلی بر امید به زندگی، برابر با ۰۷/۳ درصد بوده است. شاخص کاهش فساد و آموزش بر سلامت تأثیر مثبت و معناداری بوده است؛ اما تولید ناخالص داخلی بر امید به زندگی تأثیر منفی داشته است.
نتیجه‌گیری: مطابق با نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه، به جهت کاهش اثرات منفی حاصل از وابستگی به منابع طبیعی پیشنهاد می‌شود که سیاست‌های مناسب مانند توجه به سایر بخش‌های تولیدی و تقویت دیگر زیرساخت‌های اقتصادی کشور جهت کاهش وابستگی به منابع طبیعی با توجه به شرایط موجود در کشور بهبود یابد. همچنین، با توجه به اثر مثبت کاهش فساد بر سلامت توصیه می‌شود که اجرای سیاست‌های مناسب جهت کاهش فساد در دستور کار دولت قرار گیرد.
آقای علی فیضی، دکتر بهار حافظی، دکتر سعید باقری فرادنبه، دکتر شهرام توفیقی،
جلد ۲۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: افزایش استفاده از خدمات بهداشت دهان و دندان و معاینات معمول آن می تواند به سلامت بهتر منجر شود و شاخص های عدالت در سلامت را ارتقا بخشد. هدف مطالعه حاضر تحلیل عوامل موثر بر بهره مندی از خدمات بهداشت دهان و دندان در خانوارهای شهرستان اهواز در سال ۱۴۰۱ می باشد.
روش­ ها: مطالعه حاضر به صورت توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی می باشد که در آن با روش نمونه گیری طبقه ای-خوشه ای تعداد ۷۱۵ خانوارها که شامل۲۶۸۰ نفر از افراد ساکن در شهرستان اهواز می باشند، مورد مطالعه قرار گرفت. جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه انجام شد و برای تحلیل داده ها و برآورد کشش عوامل اثرگذار از مدل لاجستیک و نرم افزار Stata  بهره گیری شد.
یافته ­ها:
بر اساس نتایج این مطالعه میزان بهره مندی ۸۰/۵۵ درصد می باشد و نسبت شانس بهره مندی از خدمات بهداشت دهان و دندان در خانم ها نسبت به آقایان کمتر می باشد. (P-value=۰۰, Odd ratio=۰/۷۴)، افراد دارای تحصیلات دانشگاهی نسبت به سایر افراد شانس بیشتری برای دریافت خدمات دارند(Odd ratio=۱/۸۳, P-value=۰/۰۳)افراد دارای درآمد بدون کار(Odd ratio=۰/۷۹, P-value=۰/۵۹) نسبت به افراد بیکار شانس کمتری برای دریافت این خدمات دارند. افرادی که دارای بیمه های خصوصی هستند شانس بیشتری برای دریافت این خدمات دارند(Odd ratio=۵/۸۴, P-value=۰/۰۰) همچنین داشتن تمرینات ورزشی کمتر از ۳ بار در طول هفته نیز شانس دریافت این خدمات را نسبت به افرادی که هیچ گونه تمرین ورزشی ندارند، افزایش می دهد(Odd ratio=۱/۲۵, P-value=۰/۰۲).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه می توان گفت وضعیت اشتغال و درآمد خانوار، افزایش پوشش بیمه ای، افزایش سطح تحصیلات و داشتن سبک زندگی سالم از جمله داشتن تمرینات ورزشی، شانس بهره مندی از این خدمات را افزایش می دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb