مقدمه: برای دستیابی به «نظام سلامت مطلوب» در جامعه، دستیابی یکپارچه به سیستمهای اطلاعاتی در مراحل مختلف تصمیم گیری، امری ضروری است. کتابخانه دیجیتال یکپارچه از به هم متصل شدن کتابخانههای دیجیتالی پراکنده و ارائه خدمات تحت یک شبکه واحد ایجاد میشود. هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر یکپارچهسازی کتابخانههای دیجیتالی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور بوده است.
روش کار: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع پژوهشهای کتابخانهای و دلفی است. در این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای، مجموعه عوامل مؤثر بر یکپارچهسازی کتابخانههای دیجیتالی شناسایی شدند. سپس با نظر اعضا هم اندیشی خبرگان، بررسی و نهایی شدند. اعضای هم اندیشی به تعداد ۱۵ نفر، با روش نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شدند و با استفاده از نرم افزار تاپسیس فازی وزن عوامل تعیین شد.
یافته ها: عوامل مؤثر بر یکپارچهسازی کتابخانههای دیجیتالی به ترتیب تأثیرگذاری عبارتند از: عوامل راهبردی، فنی، دیجیتالی، سازمانی و انسانی. هر کدام از این عوامل شامل مجموعهای از زیرعاملها میباشند که اهمیت هر کدام از آنها نیز به ترتیب اثرگذاری مشخص شده است.
نتیجه گیری: عوامل مؤثر در اکثر موارد همان عواملی هستند که در یکپارچه سازی سیستم های اطلاعاتی و کتابخانه های دیجیتالی شناسایی شده اند. اما بر اساس نظرات ابراز شده از سوی هماندیشی خبرگان در خصوص عوامل مؤثر بر یکپارچه سازی، مجموعه عوامل راهبردی در اولویت اول هستند.