جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای جبرائیلی

بهلول رحیمی، ابوالقاسم پوررضا، علی رشیدی، محمد جبرائیلی، زهرا زارع فضل الهی، سکینه آقازاده، کاظم جعفرزاده،
جلد ۱۶، شماره ۵۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: پیآمد بسیاری از پیاده سازی های سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی (HIS) همه انتظارات پیش بینی شده تصمیم گیرندگان وکاربران را بر آورده ننموده و یا در اجرای آنها به شکست انجامیده است. این مطالعه با هدف سنجش دیدگاه پزشکان نسبت به سیستم های اطلاعات بیمارستانی در بیمارستانهای دولتی شهرستان ارومیه انجام یافته است. روش بررسی: این پژوهش از نوع کاربردی بوده که به روش توصیفی تحلیلی و مقطعی انجام شده است. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده استفاده شد و گرد آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه انجام گرفت. و برای تحلیل فرضیات و اهداف از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، و آزمون کای دو استفاده شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که براساس نظر پزشکان، بین کارایی مورد انتظار از سیستمHIS و میزان آشنایی با فناوری اطلاعات رابطه معنی دار (p<۰,۰۵) وجود دارد و همچنین با سن نیز رابطه معنی دار (p=۰.۰۰۸<۰.۰۵) وجود دارد. رابطه بین پیچیدگی های ناشی از استفاده HIS و آشنایی با فناوری اطلاعات (p=۰.۰۰۰<۰.۰۵) معنی دار است. همچنین بین پیچیدگی های ناشی از استفاده سیستم های اطلاعات بیمارستانی با سن نیز رابطه معنی دار (p=۰.۰۴۹<۰.۰۵) وجود دارد. بحث ونتیجه گیری: با توجه به نقش کلیدی پزشکان و اهمیت استفاده ازسیستم های اطلاعات، ضرورت آشنایی با فناوری اطلاعات احساس می شود. لذا پیشنهاد می گردد جهت بستر سازی در بیمارستانها به منظور به کارگیری بهینه فناوری اطلاعات، مشوق های لازم و به منظور استفاده درست دوره های آموزشی برای پزشکان برگزار گردد.
اکبر علی نژاد، آی ناز نورانی، محمد جبرائیلی،
جلد ۲۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: سیستم نسخه‌نویسی الکترونیکی یکی از فناوریهای اساسی در ساختار نظام سلامت است که با هدف مدیریت مناسب منابع و خدمات مراقبت سلامت، پیشگیری از خطاهای رایج نسخه‏نویسی دستی و افزایش ایمنی بیمار توسعه‌یافته است. با توجه به اینکه رابط کاربری سیستم نسخه‌نویسی الکترونیکی به‌عنوان عامل اصلی پذیرش کاربران محسوب میشود، هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی کاربردپذیری رابط کاربری سیستمهای نسخه‌نویسی الکترونیکی سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامت در ایران بود.
روش­ ها: این پژوهش از نوع کاربردی با روش توصیفی-مقطعی بود که در سال ۱۴۰۱ انجام شد. نمونه پژوهش شامل ۱۵۰ نفر از پزشکان شاغل در مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود که به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده پرسشنامهای محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن به دست آمد. دادهها با آمار توصیفی و آزمون تیمستقل با استفاده از نرمافزار SPSS تحلیل شد.
یافته­ ها: رابط کاربری سیستم نسخه‌نویسی الکترونیکی سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامت در محورهای عمومی (اصطلاحات، حروف، آیکون و مسیریابی) و اختصاصی (نمایش هشدار، شخصیسازی، ورود و نمایش اطلاعات، راهنما و تعاملات) اختلاف آماری معناداری با هم نداشتند. با اینحال، در محورهای «رنگ» (۰۴۷/۰=P) و «قابلیت دید» (۰۴۹/۰=P) اختلاف آماری معنی‏دار وجود داشت.
نتیجه‌گیری: رابط کاربری دو سیستم نسخه‌نویسی الکترونیکی در ایران از نظر کاربردپذیری وضعیت متوسطی دارند. بنابراین جهت ارتقای آن ضروری به نظر می‌رسد، توسعه‌دهندگان سیستم‌ها در طراحی رابط کاربری مطابق اصول تعامل انسان-کامپیوتر از عناصر زیبایی‌شناختی، تعامل به زبان کاربر، ارائه اطلاعات مفید در قالبی ساده و واضح استفاده کنند.
هاجر عباسی، بهلول رحیمی، محمد جبرائیلی، آی‌ناز نورانی،
جلد ۲۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: پرونده الکترونیک سلامت از فناوری­ های بنیادین در نظام سلامت هر کشور محسوب می­ شود. این فناوری داده­ هایی را فراهم می­ کند که در سطح فردی (بیمار) مبنایی برای ارائه خدمات سلامت و در سطح سازمانی و فراسازمانی مبنایی برای تصمیم ­گیری ­های کلان، سیاست­ گذاری و مدیریت خدمات سلامت محسوب می­ شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان دستیابی سامانه پرونده الکترونیک سلامت (سپاس) در ایران به اهداف پیش ­بینی شده وزارت بهداشت و بررسی محیط کاری کنونی این پرونده از دیدگاه کاربران نهایی است.
روش ­ها: مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که در سال ۱۴۰۰ انجام شد. شرکتکنندگان شامل ۷۰ نفر از کاربران سپاس در ۲۸ بیمارستان استان آذربایجان غربی بودند. دادهها با پرسشنامه محقق‌ساخته گردآوری و با کمک آمار توصیفی و تحلیلی بررسی شد.
یافته ­ها: براساس یافتههای پژوهش، از نظر کاربران اهداف پیشبینی شده وزارت بهداشت در حیطه رضایت مندی (۴/۱ ± ۳/۳) بیشتر از سایر حیطهها حاصل شده است. همچنین، این سامانه در دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در حیطه مدیریت اطلاعات (۲/۱ ± ۶/۲) به اندازه سایر موارد موفق نبوده است.  از سوی دیگر، از نظر شرایط فعلی محیط کاری سپاس، حیطه اقتصادی (۳/۱ ± ۶/۳) بالاترین امتیاز را از کاربران سپاس دریافت کرده است.
نتیجه‌گیری: سپاس از لحاظ دستیابی به اهداف پیشبینی شده در حیطههای مورد بررسی در سطح متوسط قرار دارد. برنامهریزی و سیاست‌گذاری برای ارتقاء سپاس بر اساس شرایط فعلی محیط کاری باید در اولویت توسعهدهندگان این سامانه و وزارت بهداشت قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb