جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تقی زاده

علی تقی زاده هرات، رسول نورالسناء،
جلد ۱۶، شماره ۵۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

  مقدمه: مرور پیشینه و بررسی تجربیات متعدد کشورهای مختلف، بکارگیری الگوهای تعالی در بخش بهداشت و درمان کشور را یکی از راهکارهای دستیابی به توسعه یافته ترین نظام سلامت معرفی میکند. در این مقاله فرآیند بازآفرینی معیار نتایج مشتریان در الگوی تعالی سازمانی (ششمین معیار الگو) متناسب با بخش بهداشت و درمان مورد بحث قرار می گیرد .

  روش کار: مطابق فرآیند پنج مرحله ای بازآفرینی، در مرحله نخست با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و روش ترکیب، ویرایش اولیه معیار تهیه گردید. در مرحله دوم جهت استفاده از نظر خبرگان در رابطه با ویرایش اولیه معیار، با طراحی دو پرسشنامه از روش دلفی استفاده گردید. در این مرحله برای سنجش پایایی پرسشنامه از آلفای کرنباخ و برای سنجش روایی از روش اعتبار محتوا استفاده گردید و همچنین با استفاده از گروه های کانونی، ویرایش دوم معیار نتایج مشتریان تهیه گردید. در مرحله سوم ویرایش دوم در کمیته تخصصی جایزه ملی بهره وری و تعالی سازمانی بررسی و در مرحله چهارم با استفاده از نظرات خبرگان موجود در کمیته تخصصی بهداشت و درمان جایزه و نظرخواهی از مدیران و کارشناسان تعالی سازمان ها و ارزیابان جایزه، از طریق سایت جایزه، معیار نتایج مشتریان بازآفرینی شده، مورد بازنگری قرار گرفت. در مرحله آخر برای سنجش روایی مدل بازآفرینی شده، این مدل در ۲۳ بیمارستان پیاده سازی و با انجام اصلاحات لازم نهایی گردید.

  یافته ها: برای درک هرچه بهتر الگوی عمومی تعالی سازمانی در بخش بهداشت و درمان بیش از ۲۰۰ نکته برای معیار نتایج مشتریان متناسب سازی شده است. این نکات به دو قسمت اصلی تقسیم می شود: ۱۵۶ نکته راهنمای متناسب سازی شده برای جزء معیارهای الگوی تعالی سازمانی و ۹۵ نکته تکمیلی که مکمل نکات راهنما می باشد.

  نتیجه گیری : فرآیند بازآفرینی معیار نتایج مشتریان در الگوی تعالی سازمانی با توجه قرار دادن جنبه های مختلفی از نتایج مشتریان در بخش بهداشت و درمان آماده استفاده توسط کاربران و بهره برداران متعددی می باشد و با اجرای الگوی تعالی سازمانی بعنوان راهکار، می توان امکان دستیابی به توسعه یافته ترین نظام سلامت را فراهم نمود.


مرضیه معراجی، سپینوش سجادی میرزایی، الهام تقی زاده، فرشته منوچهری منزه،
جلد ۲۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: جایگاه اورژانس در کاهش مرگ و میر و تسریع در ارائه خدمات اورژانسی  بسیار حساس می باشد. شاخص های عملکردی اورژانس نقشی مهم در ارزیابی عملکرد بخش اورژانس دارند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی شاخص های عملکردی اورژانس در مراکز تروما دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.
 روش ها: پژوهش حاضر، به صورت ترکیبی و در دو مرحله در سال ۱۳۹۷ انجام شد. در مرحله اول  شاخص های عملکردی اورژانس در سه مرکز ترومایی منتخب در سال های ۱۳۹۳تا ۱۳۹۶، جمع آوری گردید. در مرحله دوم به صورت کیفی طی جلسات متمرکز گروهی دلایل تغییرات شاخص ها بررسی شد.
یافته ها: طبق بررسی های انجام شده تشکیل پرونده برای بیماران بدون علایم حیاتی، محاسبه درصد احیای قلبی-ریوی برای کل بیماران ترومایی و غیر ترومایی از جمله عوامل تاثیر گذار بر افزایش درصد احیای قلبی ریوی ناموفق مطرح گردید. افزایش تعداد مراجعین، افزایش تصادفات دسته جمعی، عدم ثبت دقیق زمان به محض ورود پزشک بربالین بیمار، نبود ارتباط سیستم تریاژ با سیستم اطلاعات بیمارستانی از عوامل موثر بر افزایش زمان تریاژ بودند.
 نتیجه گیری: برای بهبود کیفیت عملکرد بخش اورژانس نیاز به حضور پزشکان متخصص طب اورژانس، تجهیزات کافی، ایجاد کمیته تریاژ و ثبت زمان واقعی تریاژ نیاز است. بنابراین، لازم است تا مدیران این حوزه دستورالعمل ها و فرآیندهای لازم را در جهت افزایش کیفیت عملکرد اورژانس و بازنگری شاخص ها به کار گیرند.
 
علی سرابی آسیابر، صابر اعظمی آغداش، عزیز رضاپور، ریاض علائی، ساناز تقی زاده، سحر عمو زاده، ناصر درخشانی،
جلد ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: در زمینه پیامدهای اقتصادی برون‌سپاری خدمات در بیمارستان‌های دولتی ابهام‌ها و تناقض‌های زیادی وجود دارد. ازاین‌رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی پیامدهای اقتصادی برون‌سپاری در بیمارستان‌های دولتی در ایران انجام شد.
روش­ ها: این مطالعه به‌صورت مرور نظام‌یافته با جستجوی کلیدواژه‌های مرتبط در پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی PubMed، ProQuest، Scopus،Web of Science، SID، MagIran و موتور جستجوی Google Scholar بدون محدودیت زمانی انجام شد. پس از حذف موارد تکراری و ارزیابی بر اساس معیار ورود و خروج پژوهش، مطالعات مرتبط انتخاب شدند.
یافته­ ها: از ۸۴۰ مقاله بازیابی شده در نهایت ۲۰ مقاله وارد مطالعه شد. سه نوع برون‌سپاری اجاره‌ای، مدیریتی و مشارکت دولتی-خصوصی شناسایی شد. در پنج مطالعه کل بیمارستان برون‌سپاری شده بود. هیچ‌یک از مطالعات کمی دارای گروه کنترل نبودند. در کل از ۵۱ شاخص استفاده‌شده بود که بیشترین آن‌ها مربوط به درآمد کل، هزینه‌های کل و هزینه‌های پرسنلی بود. میانگین زمان بررسی اثرات برون‌سپاری ۲/۲۴ ماه بود. اکثر مطالعات بیانگر تأثیرات مثبت برون‌سپاری از جنبه‌های اقتصادی بود. مهم‌ترین دستاوردهای برون‌سپاری در این پژوهش می‌توان به کاهش هزینه و افزایش سودآوری و مهم‌ترین موانع به وجود هزینه‌های پنهان، تحمیل هزینه‌های اضافی به بیماران، نبود ثبات اقتصادی و ارزیابی نکردن از لحاظ مالی اشاره کرد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که برون‌سپاری در بسیاری از بخش‌ها و خدمات بیمارستان‌های دولتی موفقیت‌هایی بسیاری از نظر اقتصادی داشته است. اما در برخی از موارد برون‌سپاری‌ها سبب افزایش هزینه‌ها شده است. بنابراین، بررسی وسیع‌تر جهت شناسایی عوامل تأثیرگذار و پیامدهای منفی برون‌سپاری و راهکارهای مقابله با آن باید موردتوجه مدیران بیمارستان و سیاست‌گذاران سلامت قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb