جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای احمدیان

لیلا احمدیان، رضا خواجوی، لیلا شاهمرادی،
جلد ۷، شماره ۱۶ - ( ۴-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه:  امروزه از مدیریت جامع کیفیت به عنوان چراغی روشن بخش و زبان مشترک در سازمانها استقبال شده است و هر سازمانی سعی می نماید به نوعی مسیرهای قبلی خود را ، با به کار گیری این سیستم مدیریتی ، اصلاح نماید. اما نقص در سیستمهای اطلاعاتی باعث گردید که برخلاف بی نقص بودن استراتژی کیفیت ، بعضاً مشکلاتی بر سر راه اجرای آن به وجود آید و با اینکه حتی بعد از اجرای این سیستم ، نتایج مطلوب و قابل توجهی حاصل نگردد .

  روش پژوهش: در این مقاله که با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و اینترنت به روش مروری انجام شد ، سعی شده است علاوه بر بیان نقش ، اهمیت و چگونگی تدارک یک نظام اطلاعاتی صحیح در کلیه مراحل مدیریت جامع کیفیت از آغاز تا انتها ، به بررسی اهمیت اطلاعات در مراحل نه گانه FOCUS – PDCA نیز پرداخته شود.

  مروری بر مطالعات : عمدتاً مطالعات انجام شده نشان می دهد ، دلایلی که اعمال سیستم مدیریت جامع کیفیت را با عدم موفقیت مواجه می سازد این است که یا از ابتدا در گردآوری آمار و اطلاعات برای آغاز کار اشتباه شده است و یا در نمایش و ارائه نتایج حاصله از آن ، این امر باعث شده است که چهره واقعی و کارآیی این نظام مدیریتی به طور کامل آشکار نگردد.

  بحث و نتیجه گیری : FOCUS – PDCA خود به عنوان یک راه کار مناسب در بحث مدیریت جامع کیفیت ، مشوق کارکنان برای تفکر آماری و نظام مند است. هم چنین براساس اصول TQM ، ارتقای واقعی فرآیندها ، بر مبنای اطلاعات تولید شده امکان پذیر است. پس همزمان و همراه با پیاده سازی استراتژی مدیریت جامع کیفیت ، باید به اصلاح در سیستمهای اطلاعاتی نیز توجه شود. چرا که نه تنها در طول مسیر ارتقای فرآیند ، بسیار به آن نیازمندیم بلکه در انتها ، به منظور نمایش این نظام مدیریتی و ارائه نتایج حاصل از آن نیز تنها ابزرار کمک کننده یک نظام اطلاعاتی دقیق است. زیرا در بحث مدیریت جامع کیفیت وقتی می توانیم بگوییم ارتقاء یک فرآیند اثربخش بوده یا نه! یا مطابق با نیازهای مشتری بوده است یا نه ! که نتایج حاصل از ارتقاء آن فرآیند با اعداد و ارقامی صحیح و قابل اعتماد بیان گردد.


رضا خواجویی، سیمین صالحی نژاد، لیلا احمدیان،
جلد ۱۶، شماره ۵۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: با توسعه به کارگیری سیستم‌های اطلاعات بهداشتی و با توجه به نقش بسیار مهم این سیستم‌ها در ارتقاء کیفیت خدمات ارائه شده به بیماران و سلامت آن‌ها، ارزیابی مداوم این سیستم‌ها ضروری می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی پژوهش‌های انجام شده برای ارزیابی سیستم‌های اطلاعات بهداشتی در ایران انجام شد.
روش کار: این مطالعه یک مرور ساختار یافته است که در آن منابع فارسی مرتبط با هدف تحقیق از فروردین ماه ۱۳۸۰ تا شهریور ماه ۱۳۹۱ از پایگاهایSID, Magiran, Iranmedex بازیابی گردیدند. در این مطالعه از ۷۲۷ مقاله بازیابی شده در نهایت ۳۶ مقاله مرتبط شناخته شد و توسط نویسندگان مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که در ۵۰ درصد مقالات از ابزار پرسشنامه برای ارزیابی سیستم‌ها استفاده شده بود که در ۴۲ درصد موارد پرسشنامه‌ها میان افراد توزیع شده بود. در ۵۰ درصد مقالات هم پژوهشگران از طریق مصاحبه، مشاهده و مطالعه اسناد و پرونده‌ها اطلاعات موجود را جمع آوری کرده بودند. همچنین مرحله ارزیابی در تمامی مطالعات انجام شده پایانی و روش بررسی به جز در یک مقاله، از نوع کمّی بود.
نتیجه گیری: توسعه و ارتقاء سیستم‌های اطلاعاتی نیاز مند به‌کارگیری ابزارها و روش‌های متعدد ارزیابی می‌باشد. با وجود تعدد مطالعات ارزیابی انجام شده در ایران، این مطالعات از تعداد محدودی از ابزارها و روش‌های موجود استفاده نموده اند.
لیلا احمدیان، فاطمه صالحی، عاطفه عابدین زاده، فاطمه خطیبی،
جلد ۲۰، شماره ۶۹ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: یکی از سیستم‌های اطلاعات بهداشتی مورد استفاده در مراکز مراقبت بهداشتی، سیستم اطلاعات رادیولوژی است. این سیستم باعث افزایش کیفیت و دقت فرایندهای کاری در بخش رادیولوژی می شود و حجم نیروی انسانی مورد نیاز برای بایگانی تصاویر، هزینه‌های بیمارستانی و زمان مورد نیاز برای بازیابی تصاویر از بایگانی را کاهش می‌دهد. عدم کاربردپذیری این سیستم می‌تواند باعث کاهش سرعت و دقت امور ذکر شده گردد. این مطالعه با هدف بررسی میزان مطابقت سیستم اطلاعات رادیولوژی با اصول کاربردپذیری انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر مطالعه ای توصیفی مقطعی است که در سال ۱۳۹۴ بر روی سیستم اطلاعات رادیولوژی بیمارستان شفا کرمان انجام گرفت. به منظور بررسی میزان مطابقت این سیستم با اصول کاربردپذیری از اصول ده گانه نیلسن استفاده شد.
یافته‌ها: در این ارزیابی ۵۳ مشکل شناسایی گردید که بیشترین مشکلات مربوط به دو اصل تطابق سیستم با دنیای واقعی (n=۱۴ ) و جنبه‌های زیبایی شناسی n=۱۴)) و کمترین مشکلات مربوط به اصل راهنمایی و مستند سازی(n=۱)  بود.
نتیجه گیری:  مطالعه حاضر نشان داد که اگر چه سیستم‌های اطلاعاتی مانند سیستم اطلاعات رادیولوژی، اغلب جدید هستند و انتظار می‌رود که بر اساس استانداردها و نیاز کاربرانشان طراحی شده باشند، اما در بسیاری از موارد مشکلاتی دارند. بسیاری از این مشکلات مربوط به مشکلات کاربردپذیری این سیستم هاست که در ﺻﻮرت ﻣﺮﺗﻔﻊ ﻧﺸﺪن می‌تواند به اﻓﺰاﻳﺶ ﺧﻄﺎ و اشتباه، کاهش کیفیت مراقبت، بروز اشکال در فرایند درمان و در نهایت به خطر انداختن جان بیماران منجر گردد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb