جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای آرین خصال

حانیه سادات سجادی، سیدحسام سیدین، علیرضا خوشنویسان، علیرضا شریفی اعلم، آیدین آرین خصال،
جلد ۱۷، شماره ۵۸ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: تحول در نظام اداری به عنوان یکی از ابزارهای دستیابی به اهداف کشور در برنامههای توسعه است. با توجه به ضرورت پایش برنامههای تحول اداری، این مطالعه با هدف شناسایی و سنجش نشانگرهای ارزیابی تحول اداری در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و اجرا گردید.

روش کار: مطالعه با استفاده از یک رویکرد ترکیبی متوالی کیفی- کمی انجام شد. در مرحله اول نشانگرهای ارزیابی با مطالعه و تحلیل مدارک و مستندات، انجام هشت مصاحبه نیمه ساختارمند و کسب نظرات پنج نفر از خبرگان شناسایی شد. در مرحله دوم مطالعه برای تعیین وضعیت دانشکده موردمطالعه در هر یک از محورهای تحول اداری از سیاههوارسی تهیه شده از یافتههای مرحله اول استفاده شد. سیاههوارسی پس از آزمون روایی و پایایی، با مراجعه حضوری به دانشکده، بازدید در محل، مصاحبه با مسؤولین مربوطه و بررسی مستندات و مدارک موجود، تکمیل شد.

یافته ها: در مرحله اول ۱۵۰ نشانگر ارزیابی تحول اداری در ده محور و ۳۶ جزء شناسایی شد. یافتههای مرحله دوم نیز نشان دهنده کسب امتیاز ۲۸ درصد از مجموع امتیازات بود. در میان محورهای شناسایی شده، محور عدالت استخدامی و نظام پرداخت با کسب ۵۵ درصد امتیاز، بیشترین و محور ساماندهی نیروی انسانی، کمترین امتیاز را داشتند.

نتیجه گیری: نتایج نسبتاً نامطلوب وضعیت اجرای برنامههای تحول اداری از یک سو و تداوم برنامههای تحول اداری در برنامه های توسعه کشور از سویی دیگر، ضرورت طراحی و پیادهسازی اقداماتی جهت افزایش شتاب ایجاد تحول اداری را بیشتر می نماید. چکلیست طراحی شده در این مطالعه میتواند مورداستفاده سیاستگذاران و مدیران قرار گیرد.
شهرام صدقی، آیدین آرین خصال، یحیی حجتی زاده، شادی اسدزندی، شفیع حبیبی،
جلد ۲۱، شماره ۷۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده


مقدمه: مطالعات قبلی انجام شده نشان می دهد که میزان آگاهی و استفاده از پزشکان و متخصصان از منابع پزشکی مبتنی بر شواهد در حد پایینی قرار دارد لذا هدف از انجام  این مطالعه شناسایی موانع موجود در استفاده از منابع پزشکی مبتنی بر شواهد می باشد.
روش‌ها: در ابتدا مقالات مرتبط از پایگاه‌های اطلاعاتی پابمد، وب آو ساینس، ساینس دایرکت، پروکوئست، اسکاپوس، کاکرین، اچ پرینگر، امبیس و دیگر پایگاه‌ها بازیابی گردید. تعداد کل مقالات به دست آمده ۹۹۳۰ مورد بود که پس از اعمال معیارهای ورودی و خروجی در یافته ها، تعداد کل مقالات مرتبط با هدف پژوهش به ۹۷ مورد رسید.
یافته ها: مرور نظام‌مند انجام‌شده بر نشان داد که مهم‌ترین موانع به ترتیب اهمیت، محدودیت‌های زمانی، دانش و مهارت محدود، محدودیت‌های مربوط به شواهد، کمبود تسهیلات و امکانات، موانع نگرشی، موانع آموزشی و موانع مربوط به بیماران بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به موانع و مشکلاتی که در استفاده مؤثر از این منابع برای پزشکان وجود دارد، به نظر می‌رسد که با آموزش فرآیند پزشکی مبتنی بر شواهد در تشخیص و درمان و سیاست‌گذاری‌های هدفمند برای رفع محدودیت‌ها در سطح دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی می‌توان گام‌های مؤثری در راستای حذف این موانع برداشت. از سوی دیگر،کتابداران بالینی به‌عنوان افراد متخصص و توانمند در حوزه جستجو و آشنایی با منابع و پایگاه‌های اطلاعاتی می‌توانند به‌عنوان همکار موثر در آشنایی و چگونگی استفاده از شواهد و اجرای پزشکی مبتنی بر شواهد ایفای نقش کنند.

 


منیر کرمی، آیدین آرین خصال،
جلد ۲۱، شماره ۷۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سلامت از جمله حقوق طبیعی و نیازهای اساسی انسان ها بوده و به عنوان یکی از پیش شرط های اصلی نظام های رفاه اجتماعی شناخته شده است. با این وجود نبود محافظت مالی در سلامت به عنوان یکی از بیماری های نظام های سلامت شناخته شده است. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طرح تحول سلامت را به دنبال محافظت مالی از مردم تدوین کرد.
روش ها: پژوهش حاضر، مطالعه ای مقایسه ای از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری پژوهش صورتحساب کلیه بیماران بخش قلب مرکز در بازه زمانی مشخص شده بودند. با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به ترتیب تعداد ۱۲۰ و ۱۵۴ نمونه از پرونده های بخش قلب در سال های ۹۲ و ۹۳ انتخاب شد. داده های مورد نیاز از صورتحساب مالی بیماران استخراج و با استفاده از روش آماری t-test و من ویتنی تحلیل شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS v,۲۲ استفاده گردید.
یافته ها: با افزایش زیاد تعرفه های خدمات درمانی طی اجرای طرح، میزان پرداخت رسمی بیماران کاهش چشمگیری نداشته است. همچنین، سازوکارهای بیمه ای مانع از رسیدن طرح تحول به هدف کاهش میزان پرداخت مستقیم بیمار شده است.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه بیانگر تأثیر عوامل مختلفی همچون سازوکارهای بیمه ای، تعرفه خدمات درمانی، نوع بیمه فرد، سرپایی یا بستری بودن می باشد؛ بنابراین، شایسته است دولت نتایج حاصل از مطالعه را در برنامه ریزی به منظور افزایش پوشش و محافظت مالی مردم به کار گیرد.
 
عسگر آقایی هشجین، پوریا فرخی، آیدین آرین خصال،
جلد ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: امروزه اندازه­ گیری و شناسایی ابعاد مختلف کیفیت خدمات جهت تخصیص مؤثر منابع و تضمین سطح بالاتری از رضایت بیماران در دستور کار مدیران مراقبت­ بهداشتی قرارگرفته است. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی کیفیت خدمات از دیدگاه بیماران و مدیران در مراکز سرپایی تحت پوشش بیمارستان­ های دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.
روش ­ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و به‌صورت مقطعی در سال ۱۳۹۸ انجام شد. تعداد ۴۳۵ نفر بیمار و ۱۵ نفر مدیر با روش تصادفی نظام‌مند در این مطالعه شرکت داشتند. داده­ های مطالعه با استفاده از پرسش‌نامه دارای روایی و پایایی تائید شده سروکوال جمع‌آوری شدند. برای تحلیل داده ­ها از آزمون­ های کای دو و یو-من-ویتنی استفاده شد. تمام تحلیل­ های آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ انجام شد.
یافته ­ها: میانگین نمره انتظارات بیماران (۷۶/۴) بالاتر از مدیران (۵۸/۴) است، درحالی‌که سطح ادراکات بیماران (۲۰/۳) از خدمات پایین­تر از ادراکات مدیران (۷۳/۳) گزارش شد. شکاف بین انتظارات و ادراکات از دیدگاه بیماران در تمام ابعاد معنی­ دار شد، به‌طوری‌که بعد پاسخگویی (۷۰/۱-) بیشترین اختلاف میانگین نمره را داشت. از دیدگاه مدیران نیز اختلاف بین انتظارات و ادراکات در همه ابعاد به‌ جز بعد پاسخگویی معنی­ دار گزارش شد و بعد محسوسات (۷۳/۱-) بیشترین اختلاف نمره را داشت.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که بین انتظارات و ادراکات از دیدگاه بیماران و مدیران در تمام ابعاد کیفیت خدمات شکاف منفی وجود دارد. بنابراین، مدیران بیمارستان باید حداکثر تلاش خود را در جهت کاهش شکاف بین انتظارات و ادراکات با ارائه به‌ موقع خدمات و بهبود مهارت­ های ارتباطی کارکنان به‌کارگیرند.
رکسانا غیبی، پدرام نوری زاده طهرانی، مبارکه علی پناه دولت آباد، سمیرا علی حسینی، آیدین آرین خصال،
جلد ۲۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: پرداخت مبتنی بر عملکرد (طرح قاصدک)، مدل پرداختی است که سعی بر ارائه پاداش به ابعاد کمی عملکرد دارد و ارائه‌کنندگان خدمات سلامت را در جهت دستیابی به اهداف از پیش تعیین‌شده از طریق انگیزاننده‌های مالی تشویق می‌کند. هدف پژوهش حاضر تعیین سطح رضایتمندی کارکنان از طرح قاصدک در سال ۱۳۹۸ بود.
روش­ ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و به روش مقطعی بود. جامعه‌ی آماری پژوهش کلیه کارکنان بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. داده‌ها به‌وسیله پرسشنامه گردآوری شدند و با آزمون‌های تی مستقل، ANOVA، و همبستگی پیرسون در نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته­ ها: متوسط نمره رضایتمندی کارکنان گروه‌های پزشکی، پرستاری، پشتیبانی و پاراکلینیکی کمتر از حد متوسط بود (۲/۳۳ از ۵). ارتباط معناداری میان مقدار رضایت از پرداخت مبتنی بر عملکرد با واحد محل اشتغال کارکنان مشاهده نشد (p-value=۰/۳۳۰). همچنین، بین متغیرهای سن و سوابق کاری کارکنان با میزان رضایتمندی آنان نیز ارتباط معنا داری مشاهده نشد(p-value=۰/۹۴۵) و (p-value=۰/۸۲۳)، به ترتیب، اما بین رضایتمندی کارکنان با رسته شغلی آنان ارتباط معنادار مشاهده شد(p-value=۰/۰۴۲).بیشترین و کمترین میزان رضایتمندی به ترتیب مربوط به رسته های شغلی پزشکی و اداری مالی بود.
نتیجه‌گیری: رضایت کارکنان از سیستم پرداخت مبتنی بر عملکرد در بیمارستان‌های موردمطالعه، به‌ویژه در میان کارکنان غیر بالینی، در حد قابل‌قبول ﻧﯿﺴـﺖ و ایـﻦ ﻣﺴـﺌﻠﻪ می‌تواند در ﻋﻤﻠﮑــﺮد و ﮐﯿﻔﯿــﺖ ﮐــﺎر کارکنان ﺗﺄﺛﯿﺮﮔﺬار ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻨـﺎﺑﺮایﻦ ﻧﯿـﺎز ﺑـﻪ ﺗﺄﻣـﻞ و ﺗﻮﺟـﻪ ﺑﯿﺸـﺘر ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ در این زمینه وجود دارد.
مهنا رجبی، پروین ابراهیمی، آیدین آرین خصال،
جلد ۲۵، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: امروزه یکی از راه‌های ارائه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی کارا و اثربخش و دستیابی به اهداف نهایی نظام‌های سلامت، مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در بخش سلامت می‌باشد. هدف این مطالعه ارائه الگوی مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در نظام سلامت کشور ایران بود.
روش ­ها: مطالعه حاضر از نوع کاربردی بود که با روش کیفی در سه مرحله متوالی، بین سال‌های ۱۴۰۰-۱۳۹۷ انجام شد. در مرحله اول، در دو گام مرور متون و اسناد و مصاحبه با ۳۲ نفر از افراد شاغل در وزارت بهداشت، وزارت کشور، دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران، انجمن‌های علمی پزشکی و سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه سلامت، وضعیت موجود مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در نظام سلامت ایران بررسی شد. در مرحله دوم، الگوی اولیه مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در نظام سلامت ایران با برگزاری هم‌اندیشی خبرگان پیشنهاد شد. در مرحله سوم، پس از اجرای دو دور دلفی و رسیدن به توافق جمعی ۷۵ درصد و بیشتر، الگوی نهایی تائید شد.
یافته ­ها: نتایج پژوهش نشان داد که الگوی نهایی مشارکت سازمان‌های مردم نهاد در نظام سلامت کشور ایران دارای شش بعد اصلی سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، ظرفیت‌سازی و تقویت سازمان‌های مردم نهاد ، تأمین منابع و امکانات، سازماندهی و هماهنگی، مشارکت (اجرا)، کنترل و ارزیابی است.
نتیجه‌گیری: انتظار میرود ابعاد اصلی و مؤلفه‌های فرعی الگوی ارائه‌شده در این مطالعه، بتوانند به توسعه و تقویت نقش‌آفرینی کاراتر و مؤثرتر سازمان‌های مردم نهاد در نظام سلامت کشور ایران کمک نمایند. مشارکت بیشتر سازمان‌های مردم نهاد در بخش سلامت علاوه بر تسهیل مسیر دستیابی به اهداف نهایی نظام سلامت، در تقویت و بهبود وضعیت سلامت آحاد مختلف مردم جامعه مؤثر می‌باشد.

زهرا اسدالهی، آیدین آرین خصال، پوران رئیسی، رحمان نصراللهی،
جلد ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: شیوع بیماری کووید-۱۹، پذیرش‌های غیرضروری بیمارستان‌ها را لغو کرد. ازاین‌رو، بیمارستان‌ها با پیامدهای اقتصادی روبرو شدند. در این زمینه، این پژوهش به بررسی تأثیر همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ بر درآمد اختصاصی یکی از بیمارستان‌های شهر تهران پرداخته است.
روش­ ها: این مطالعه، از انواع مطالعات سری زمانی است. در این مطالعه‌ی سری زمانی درآمد ماهانه‌ی کلیه خدمات ارائه‌شده در یکی از بیمارستان‌های شهر تهران به‌صورت سرشماری در دو گروه قبل (از اسفند ۱۳۹۷ تا بهمن ۱۳۹۸) و حین شیوع کووید-۱۹  (از اسفند ۱۳۹۸ تا اسفند ۱۳۹۹)، جمع‌آوری و مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار ای-ویوز انجام شد. برای تشخیص وجود یا عدم وجود شکست ساختاری در سری‌های زمانی مورد مطالعه از آزمون چاو استفاده شد.
یافته ها: یافته‌های این مطالعه نشان داد شیوع کووید-۱۹، درآمد همه‌ی خدمات بیمارستان را کاهش داد. معناداری ضریب رگرسیون و ضریب منفی متغیر دوره کووید-۱۹ ، به وجود رابطه ای منفی بین درآمد کل بیمارستان با شیوع دوره کووید-۱۹  دلالت دارد. درآمد دستگاه آزمایشگاه و دستگاه داخلی بعد از شیوع کووید-۱۹  نسبت به سال قبل به میزان ۵۰ درصد کاهش یافت و در ادامه، این فاصله به ۲۰ درصد تقلیل یافت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد در همه‌گیری کووید-۱۹  با تغییر اولویت‌های پذیرش و کاهش مراجعات به دلیل ترس از ابتلا، بیمارستان با شوک‌های مالی روبرو شد. از این رو، پیشنهاد می‌شود مدیران بیمارستان جهت آموزش نیروها، ارتقاء بهره‌وری خدمات، کاهش هزینه‌ها و استفاده‌ی بهینه از منابع بالقوه‌ی مالی و نیروهای انسانی در دوران آرامش اقدام نمایند.

دکتر عسگر آقایی هشجین، خانم لیلا کبیری، دکتر آیدین آرین خصال، خانم فاطمه جودری،
جلد ۲۷، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: تقاضای خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی در دنیا در حال افزایش است و تعداد قابل توجهی از آنها مربوط به موارد غیرضروری است. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان تقاضای غیرضروری و بررسی ارتباط ویژگی‌های جمعیت‌شناختی، مصرف دارو، بیماری‌های زمینه‌ای، علائم حیاتی و روز و ساعت تماس با تقاضای غیرضروری بود.
روش‌ها: این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از اطلاعات ۳۰۰ نفر از مددجویانی انجام شد که در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ با اورژانس استان تهران تماس گرفته‌ بودند. از دو گروهی که تماس ضروری و غیرضروری با اورژانس استان تهران گرفته بودند، نمونه‌گیری به روش نسبتی انجام شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک چندمتغیره استفاده شد.
یافته‌ها: بیش از یک سوم (۳۳ درصد) از کل تماس‌های گرفته شده با اورژانس استان تهران غیرضروری بودند. محل سکونت، ضربان قلب و سطح طبیعی اکسیژن ، بیماری زمینهای قلبی-عروقی و عدم مصرف دارو ارتباط آماری معنی‌داری با تماس غیرضروری در سطح اطمینان ۹۵ درصد داشتند (P<۰/۰۵). شایع‌ترین علت تماس با اورژانس ۱۱۵، مشکلات قلبی (۲۳/۵درصد برای گروه تماس ضروری و ۲۸ درصد برای گروه تماس غیرضروری) بود.
نتیجه‌گیری: محل سکونت، ضربان قلب، سطح اکسیژن، بیماری زمینه‌ای و مصرف دارو با تقاضای غیرضروری خدمات اورژانس مرتبط است. توجه مسئولان به این عوامل در زمان تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی به هدایت منابع ارزشمند مالی و انسانی به سمت پاسخ به تقاضاهای ضروری کمک می‌کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb