مقدمه: ازمیان فعالیتهای متعدد سازمان جهانی بهداشت، سیستم طبقه بندی بین المللی بیماریها (International Classification of diseases =ICD) مهمترین و موفقترین محصول در طول تاریخ فعالیتهای این سازمان به شمار میآید. منتهی استفاده از آن در سالهای اخیر به جهت تحولات و نیازهای به وجود آمده باچالشهای عمده ای روبرو بوده است. از این رو هدف این مقاله بررسی لزوم بازنگری نو در ساختار ICD و همچنین مراحل شکل گیری معماری این طبقه بندی جهانی جهت تأکید بر ملزومات شکل گیری و پیاده سازی سیستمهای اطلاعاتی نوین است.
مروری بر مطالعات: این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتیNLM,SCIENCEDIRECT, WHO و سایتهای اختصاصی مربوط به ویرایش ICD11، در سه حوزه اهمیت، مشکلات و ویرایش جدید ICD انجام شده است.
بحث و نتیجه گیری: افزایش نیازهای تخصصی و کمبود ردههای فرعی متناسب با نیازهای بین المللی، توصیفهای متفاوت از این رده بندی با توجه به نیازهای موضوعی و منطقه ای و درکنار آن نیاز به تعامل با ترمینولوژیهای مختلف موجب گردیده تا سازمان جهانی بهداشت رویکرد جدیدی را در زمینه ویرایش این طبقه بندی بر اساس معماری پویا طراحی نماید. این معماری از ویکی معنایی و با سطوح داوری چهار مرحله ای برای ارائه ساختار هستی شناسی سه لایه ای استفاده کرده است. این ویرایش فعلاً در مراحل آزمایشی است و پیش بینی میشود که بعد از اجرا بتواند در تعامل و کنش پذیری ترمینولوژیها مختلف و استقرار پرونده الکترونیک سلامت نقش مهمی ایفا نماید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |