جلد 14، شماره 43 - ( 1-1390 )                   جلد 14 شماره 43 صفحات 76-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alibeyk M, Jamshidi Orak R, Haji Zeinolabedini M, Pashazadeh F. Qualitative Evaluation of Central Library's Web Sites of Medical Universities in Iran with WEBQEM. jha 2011; 14 (43) :63-76
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-804-fa.html
علی بیگ محمد رضا، جمشیدی اورک روح انگیز، حاجی زین العابدینی محسن، پاشازاده فریبا. ارزیابی کیفی وب‌سایت‌های کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ایران با استفاده از روش. فصلنامه مدیریت سلامت. 1390; 14 (43) :63-76

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-804-fa.html


چکیده:   (11636 مشاهده)

مقدمه: در حال حاضر، وب‌سایت‌ها یکی از اساسی‌‌ترین ابزارهای کتابخانه‌های دانشگاهی جهت ارتباط با کاربران شده‌اند و صفحات خانگی نقطه شروعی برای هدایت پژوه ‌های کتابخانه‌ای کاربران به منظور دستیابی به منابع قابل دسترس شده است. به همین دلیل، طراحی آن‌ها می‌تواند برای مدیران و مسئولین وب‌سایت دانشگاه دارای اهمیت باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی کیفی وب‌سایت‌های کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ایران با استفاده از روش وب‌‌کیو‌ای‌ام است.

روش کار: مطالعه بر روی 24 وب‌سایت انجام شد. این پژوهش از نوع پیمایش توصیفی است. داده‌های مورد لزوم برای انجام پژوهش با استفاده از یک سیاهه وارسی گردآوری شده که مبنای آن ارزیابی به روش وب کیو ای ام است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 13 صورت گرفته است.

یافته ها: ارزیابی وب‌سایت‌های مورد مطالعه با استفاده از معیارهای های چهارگانه روش وب‌کیو‌ای‌ام نشان داد که وب‌سایت‌های مورد بررسی در کل از لحاظ معیار" قابلیت اطمینان" در حد بسیارمطلوب (با میانگین 0.82)، از لحاظ شاخص "کارائی" در حد مطلوب (با میانگین0.64) و از لحاظ شاخص "قابلیت استفاده" و شاخص "قابلیت عملکرد (اجرائی)" در حد متوسط (به ترتیب با میانگین 0.52 و.0.50) هستند. جمع بندی نهائی یافته‌ها بر حسب چهار معیار اصلی مورد بررسی در این پژوهش، نیمی از وب سایت های مورد بررسی را در وضعیت مطلوب و نیم دیگر را در وضعیت متوسط ارزیابی نمود.

 بحث: پس از ارزیابی یکایک معیارهای شاخص های اصلی، با توجه به میانگین امتیازات بدست آمده برای چهار شاخص، چنین استنباط می شود که وب سایت های مورد پژوهش از نظر شاخص "قابلیت عملکرد" و "قابلیت استفاده" دچار نقاط ضعف بیشتری هستند. در مورد دو شاخص "قابلیت اطمینان" و "کارائی" هر چند میانگین امتیازات وضعیت بهتری دارد٬ اما در هر حال برخی از وب‌سایت‌های جامعه مورد پژوهش از نظر این دو شاخص در وضعیت بسیار مطلوب قرار ندارند.

متن کامل [PDF 194 kb]   (2225 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1390/3/16 | انتشار: 1390/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb