مقدمه: سیاستگذاری مناسب در ارتباط با دارو اهمیت دارد، و برنامه ریزی اقتصادی دقیق در طراحی و سازماندهی آن ضرورت دارد. هدف این مطالعه بررسی اثرهای حذف یارانه دارو بر شاخص قیمت بخش های اقتصادی و هزینه ی زندگی خانوارها بود.
روش بررسی: روش مقاله بر اساس تکنیک ماتریس حسابداری اجتماعی سال 1380 ایران و تحلیل مسیر ساختاری می باشد. در این پژوهش کاربردی جامعه پژوهش شامل کلیه بخش های اقتصادی و خانوارهای کشور ایران است. داده ها با نرم افزار تحلیل شد. MATS و نرم افزار مربوطه I-O&SAM یافته ها: از بین 147 گروه کالاها و خدمات، شاخص قیمت بخش های سایر خدمات بهداشتی انسانی، خدمات بیمارستانی، 6.5 و 4.1 درصد افزایش، بیشترین تأثیرپذیری ،7 ، مرغ و جوجه و سایر ماکیان زنده و خدمات دامپزشکی به ترتیب با 7.3 را داشته اند. درسایر گروه های کالایی، شاخص قیمت حداکثر 3.8 درصد افزایش یافته است. پنجک های خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب بین 1.7 تا 2.2 درصد و 1.8 تا 2.7 درصد شاخص هزینه زندگیشان افزایش می یابد.
نتیجه گیری: حذف یارانه بخش دارو شاخص قیمت همه بخش ها و همچنین شاخص هزینه زندگی همه گروه خانوارها را افزایش می دهد. بهترین راهکار مقابله با این اثرهای سوء، اقدامات پیشگیرانه از طریق کاهش تدریجی یارانه ی دارو و حرکت به سمت هدفمند کردن یاران هها در بخش سلامت و بخصوص در حوزه ی دارو می باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |