جلد 9، شماره 26 - ( 10-1385 )                   جلد 9 شماره 26 صفحات 62-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibzadeh S, Adib Hesamy M, Mahmodifar Y. A survey on hospital wastes management In Bookan, Mahabad,Saqqez, and Myandoab-western (Iran-2004). jha 2007; 9 (26) :57-62
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-44-fa.html
حبیب زاده سعبد، ادیب حسامی محمد، محمودی فر یوسف. مدیریت زباله‌های بیمارستانی در بیمارستان‌های بوکان، مهاباد، سقز و میاندوآب در سال 1384. فصلنامه مدیریت سلامت. 1385; 9 (26) :57-62

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-44-fa.html


چکیده:   (8398 مشاهده)

مقدمه: بیمارستان‌ها از منابع تولید زباله در شهرها به حساب می‌آیند. بخش مهمی از مواد زاید بیمارستان‌ها را زباله‌های مخاطره آمیز تشکیل می‌دهد. اگر جداسازی، جمع‌آوری، حمل و دفع آن به‌صورت مناسب انجام نگیرد، نه تنها سبب لطمه به سلامتی کارکنان و بیماران خواهد شد بلکه به‌صورت غیرمستقیم بر سلامتی انسان‌ها و جامعه اثر سوء خواهد داشت. بر همین اساس مدیریت زباله در بیمارستان‌های بوکان، مهاباد، میاندوآب، سقز مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: این تحقیق به روش توصیفی به‌وسیله یک وارسی نامه (چک لیست) و مشاهده مستقیم در سال 1384 صورت گرفت. جامعه مورد مطالعه بیمارستان‌های عمومی شهرهای بوکان، مهاباد، میاندوآب و سقز می‌باشد.

یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش نشان داد علی‌رغم این که جداسازی زباله صورت می‌گرفت ولی جداسازی به‌صورت کامل و 100 درصد نبود. در بعضی مواقع زباله‌ها به‌صورت مختلط بودند. حمل زباله در 75درصد موارد به‌وسیله تریلی و در 25درصد موارد به‌وسیله چرخ دستی بود. 50 درصد بیمارستان‌ها دارای زباله‌سوز بودند. اما در این بیمارستان‌ها براساس مشاهدات کیفیت کار زباله‌سوزها زیاد مطلوب نبود. در 25 درصد موارد زباله‌های عفونی به‌صورت جداگانه و در 25 درصد موارد جهت سوزاندن به بیمارستان دیگر منتقل می‌شد. در هیچ کدام از بیمارستان‌ها سیستم سرماساز برای زباله‌ها وجود نداشت و در همه بیمارستان‌ها نحوه انتقال زباله به خارج از بیمارستان در 50 درصد موارد توأم با سایر زباله‌های شهری توسط شهرداری دفن می‌شد و در 50 درصد موارد نیز به‌صورت جداگانه دفن می‌شد.

نتیجه‌گیری: نظارت مستقیم و مداوم بر مدیریت زباله‌های بیمارستانی دارای اهمیت ویژه‌ای ست و بر همه مسوولان است که با تدابیر ویژه به اهمیت موضوع پی برده و آن را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

متن کامل [PDF 176 kb]   (2359 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1387/2/23 | انتشار: 1385/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb