جلد 9، شماره 26 - ( 10-1385 )                   جلد 9 شماره 26 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ameriyoon A, Khalesi N. Tehran's hospitals evaluation methods from chief executives (C.E.O) points of views and headquarter. jha 2007; 9 (26) :31-38
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-37-fa.html
عامریون احمد، خالصی نادر. شیوه ارزشیابی بیمارستان‌های تهران از دیدگاه مدیران ارشد بیمارستان‌های دولتی و ستاد وزارت بهداشت. فصلنامه مدیریت سلامت. 1385; 9 (26) :31-38

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-37-fa.html


چکیده:   (10286 مشاهده)

مقدمه: ارزشیابی جزء لاینفک هر گونه فعالیت و کار اجرایی به شمار می‌رود زیرا با استفاده از اطلاعات قابل اندازه‌گیری بهبود فعالیت‌های اجرایی که هدف اصلی است دنبال می‌شود. با توجه به اهمیت ارزشیابی بیمارستان‌ها این تحقیق با هدف تعیین شیوه فعلی ارزشیابی بیمارستان‌های دولتی و خصوصی تهران از دیدگاه مدیران ارشد بیمارستان‌های دولتی و ستاد انجام گرفت.

روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در آن هفتاد نفر شامل سی و پنج نفر از مدیران ارشد بیمارستان‌های دولتی اعم از رئیس، مدیر و مترون بیمارستان و سی‌وپنج نفر از مسئولین و کارشناسان ستاد وزارت بهداشت و درمان و معاونت‌های سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در شهر تهران که در زمینه ارزشیابی بیمارستان‌ها فعالیت می‌کردند جامعه پژوهش را تشکیل می‌داد. ابزار اصلی گردآوری اطلاعات پرسش نامه‌ای روا و پایا، مصاحبه و مشاهده اسناد و مدارک بود. اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون‌های t-test و X2 و نرم افزارهای EPI INFO و SPSS تحلیل شد.

یافته ها: ده درصد از پاسخگویان (7 نفر) با ترکیب، زمان و شیوه امتیازدهی ارزشیابی فعلی موافق بودند. 20 درصد (14 نفر) معتقد بودند که ارزشیابی فعلی باعث افزایش کارایی، اثر بخشی و بهبود عملکرد بیمارستان‌ها خواهد شد. 9/22 درصد معتقد بودند با شیوه فعلی ارزشیابی اهداف وزارت بهداشت و درمان محقق می‌شود. 20 درصد (14 نفر) نیز موافق مشترک بودن فرم‌های ارزشیابی بیمارستان‌های دولتی و خصوصی بودند. 6/18درصد از پاسخگویان معتقد بودند شیوه ارزشیابی فعلی می‌تواند در تعیین تعرفه‌های پزشکی مؤثر باشد.

نتیجه‌گیری: به طور کلی مدیران ارشد بیمارستان‌های دولتی و مسؤلین و کارشناسان ستاد وزارت بهداشت و معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در شهر تهران با شیوه فعلی ارزشیابی بیمارستان‌ها موافق نیستند و خواستار تغییر شیوه ارزشیابی و ارائه الگوی مناسب می‌باشند.

متن کامل [PDF 179 kb]   (1979 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1387/2/22 | انتشار: 1385/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb