جلد 20، شماره 68 - ( 4-1396 )                   جلد 20 شماره 68 صفحات 74-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران جنوب ، royadarabi110@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
3- دانشگاه پیام نور-کنگاور
چکیده:   (4818 مشاهده)

مقدمه: در اقتصاد دانشی برخلاف اقتصاد صنعتی، دانش یا سرمایه فکری به عنوان عامل تولید ثروت در مقایسه با سایر دارایی‌ها، بر کسب مزیت رقابتی و پیشبرد اهداف سازمانی نقش بسزایی ایفا می‌کند. هدف این تحقیق بررسی تاثیر سرمایه‌فکری برفرایند‌های مدیریت‌دانش در دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران است.

روش کار: جامعه آماری پژوهش 230 نفر شامل کلیه پرسنل این دانشگاه بودکه پس از توزیع، 183 پرسشنامه جمع آوری شد. پژوهش حاضر توصیفی - پیمایشی از نوع همبستگی است که برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه سرمایه فکری بنتیس (42 سوال) و پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (24سوال) استفاده شد. روایی  و پایایی پرسشنامه‌ها حاکی از آن بودند که ابزارهای اندازه‌گیری از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار هستند .

یافته ها:  نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها بر اساس نرم افزار SMART PLS 3.2.4 و با استفاده از آماره آزمون (t) و ضرایب مسیر(ß) نشان داد که سرمایه فکری بر فرایندهای مدیریت دانش  (دانش آفرینی، جذب دانش، سازماندهی دانش، ذخیره دانش، انتشار دانش و بکارگیری دانش) تاثیرنسبتا قوی و معناداری داشته است.

نتیجه گیری: سازمان‌ها به خوبی متوجه این امر شده ‌‌‌اند که باید بیشتر به سرمایه‌های فکری و دانشی خود توجه کنند تا بتوانند بقا و اثربخشی عملکرد خود را تضمین نمایند، به بیان دیگر، شناسایی، بهبود و تقویت سرمایه فکری و ابعاد آن به عنوان  یکی از قابلیت‌های مهم سازمان در خلق، تسهیم و کاربرد دانش سازمانی، می تواند باعث توسعه فعالیتهای دانش محور و استراتژی مدیریت دانش شود.

متن کامل [PDF 2161 kb]   (2852 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1395/6/20 | پذیرش: 1396/3/13 | انتشار: 1396/3/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.