مقدمه: سیستم اطلاعات بیمارستانی، نرمافزاری جامع برای یکپارچه کردن اطلاعات بیماران، به منظور بهبود کیفیت و کاهش هزینهها است که با توجه به اهمیت این سیستمها، نیاز به ارزیابی مداوم سیستمهای اطلاعات بیمارستانی ضروری میباشد. هدف اصلی از انجام تحقیق شناسایی و انتخاب الگو(هایی) مناسب در اندازهگیری کارایی این سیستمها است.
روش کار: در این پژوهش با استفاده از روشهای نوین چند بُعدی تحلیل پوششی دادهها اندازهگیری شد؛ جامعه آماری این تحقیق را 28 بیمارستان از 34 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکیل داده است که دارای از سیستم اطلاعات بیمارستانی بودند.
یافتهها: نمرات تخمینی مدلهای مختلف نشان داد که امتیازات روشهای گوناگون تفاوت زیادی با یکدیگر دارند بهطوریکه میانگین و انحرافمعیار نمرات مدل کارایی ممتاز برابر با 2656/0 ± 74/0 و برای مدل سنتی این مقادیر برابر با 0541/0 ± 04/0 حاصل شد، ولی علیرغم وجود این تفاوت در نمرات، ارتباط خطی بین تمامی روابط (به جز یک رابطه) معنیدار ( ) و همبستگی قوی در بین بعضی از روشها وجود داشت. هرچند توابع هدف روشهای مختلف، مزایایی داشت ولی بهرهگیری از الگوی میانگین نمرات کارایی شیوهای مناسب در سنجش کارایی سیستمهای اطلاعات بیمارستانی محسوب میگردد.
نتیجهگیری: بر پایه توجیهات نظری و برداشتهای حاصله و به منظور کاهش پیچیدگی در هرچه کاربردیتر نمودن الگوی عملیاتی ارزیابی عملکرد، میتوان روش کارایی ممتاز را به عنوان روشی ارجح در ارزیابی سیستمهای اطلاعات بیمارستانی معرفی نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |