جلد 19، شماره 65 - ( 7-1395 )                   جلد 19 شماره 65 صفحات 63-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Makkizadeh F, Hazeri A, Hosininasab S, Soheili F. Thematic Analysis and Scientific Mapping of Papers related to Depression Therapy in PubMed. jha 2016; 19 (65) :51-63
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-2074-fa.html
مکی زاده فاطمه، حاضری افسانه، حسینی نسب سید حسین، سهیلی فرامرز. تحلیل موضوعی و ترسیم نقشه علمی مقالات مرتبط با حوزه درمان افسردگی در پاب‌مد ‏. فصلنامه مدیریت سلامت. 1395; 19 (65) :51-63

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-2074-fa.html


1- دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ایران ، makkizadeh@yahoo.com
2- دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
3- دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده:   (6097 مشاهده)

مقدمه: پژوهش­های مختلفی در مناطق مختلف جهان انجام شده که در آن­ها به شکل خاص به موضوع درمان افسردگی پرداخته شده است. بررسی و تحلیل روابط بین اصطلاحات به کار گرفته در عنوان این مقالات می­تواند اطلاعات مفیدی در اختیار پژوهشگران قرار دهد. لذا، هدف این پژوهش ترسیم نقشه علمی این حوزه در پایگاه پاب مد می­باشد.

روش کار: پژوهش حاضر با رویکرد علم‌سنجی و با استفاده از تحلیل هم‌رخدادی واژگان و تکنیک تحلیل شبکه­ای به بررسی و شناسایی روابط مفهومی میان مقالات حوزه‌ افسردگی پرداخته است. 6197 مقاله مرتبط با درمان افسردگی در پاب‌مد در بازه زمانی 2005 تا 2014 با استفاده از نرم افزارهای راور ماتریس، یو‌سی‌آی‌نت و نت‌دراو تحلیل گردیده است.

یافته‌ها: یافته­های پژوهش نشان داد که فعال‌ترین زمینه پژوهشی در این حوزه شامل دارو درمانی، روان‌شناسی، عوامل ضدافسردگی و نتیجه درمان می­باشد. همچنین براساس نقشه‌های ترسیم ‌شده با استفاده از شاخص‌های مرکزیت نزدیکی و بینابینی بیشترین ارزش به زمینه‌های موضوعی «روانشناسی، دارو درمانی، عوامل ضد‌افسردگی» اختصاص دارد.

نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که زمینه‌های موضوعی «پایبندی به درمان» و «افکار خودکشی» مهم­ترین زمینه‌های نوظهور در این حوزه می­باشند. همچنین نتایج  نشان می­دهد که نقشه‌هایی علمی حاصل از هم واژگانی کاربران و سیاستگذاران بهتر می‌توانند از وضعیت پژوهشی و موضوعی یک رشته آگاهی یابند و برنامه ریزی مناسب به منظور افزایش کمی و کیفی تولیدات علمی در این حوزه داشته‌باشند.

متن کامل [PDF 3902 kb]   (3545 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1394/11/23 | پذیرش: 1395/6/27 | انتشار: 1395/6/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb