مقدمه: سیستمهای اطلاعات بیمارستانی در بهبود هماهنگی بین بخشهای مختلف و افزایش کارایی فرآیندها، نقش بسزایی دارند. اما علیرغم مزایای فراوان، بسیاری از بیمارستانها در فرآیند پیادهسازی این دستگاهها با رخدادها و موانع فراوانی روبهرو میشوند که میتوان آنها را در قالب ریسکهای مدیریتی، فنی، سازمانی و فردی دستهبندی کرد هدف مطالعه حاضر ارائه مدلی برای شناسایی و اولویتبندی ریسکها در طراحی و پیادهسازی سیستم اطلاعات بیمارستانی میباشد.
روش کار: این پژوهش ابتدا با مطالعه ادبیات علمی موضوع، ریسکهای حوزه تحقیق شناسایی، استخراج و دستهبندی گردیدند. سپس با نظرسنجی از افراد مطلع، پیامدهای وقوع آنها استخراج گردید. ریسکها بر اساس میزان تأثیرشان در شکست پروژه، بر اساس نظر متخصصین حوزه فناوری اطلاعات سلامت و انفورماتیک پزشکی در بیمارستان میلاد و با بهرهگیری از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، رتبهبندی شدند. روایی پرسشنامه از طریق سنجش اعتبار محتوا و اعتبار وابسته به ملاک و پایایی آن از طریق نرخ سازگاری ماتریسها تأیید گردید.
یافتهها: بیشترین امتیاز کسبشده در عوامل چهارگانه ریسکهای شناساییشده، مربوط به عوامل مدیریتی با وزن 84 درصد و کمترین امتیاز کسبشده مربوط به عوامل سازمانی با وزن نسبی 01/0 میباشد. پس از ضرب پیامدهای ریسک در احتمال وقوع آنها، اولویتها در بیمارستان میلاد تغییر یافت.
نتیجهگیری: بهکارگیری افراد باتجربه و متخصص درزمینه فناوری اطلاعات سلامت، ارائه آموزشهای لازم و بسترسازی فنی جهت پیادهسازی سیستم همراه با اختصاص منابع موردنیاز بیمارستان، توجه ویژه به عوامل مبتنی بر روابط میان فردی در کاهش عوامل شکست پروژه پیادهسازی سیستم اطلاعات بیمارستان بسیار مؤثر میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |