مدیران مراکز پزشکی افرادی هستند که در طراحی ، برنامه ریزی و بهره گیری از داده های مدارک پزشکی نقش مهمی را ایفا می کنند و ضعف مدیریت در این بخش می تواند بسیاری از فعالیت های این واحد را مختل نماید. در این پژوهش میزان آگاهی و عملکرد این مدیران در حیطه های مختلف مدیریت ( برنامه ریزی ، سازماندهی ، هدایت و رهبری، تأمین نیروی انسانی ، بودجه بندی و نظارت و ارزشیابی ) مورد ارزیابی قرار گرفت.
این پژوهش به روش مقطعی در سال 1379 انجام شد و جامعه پژوهش را تمام مدیران مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران تشکیل می دادند . داده ها با چک لیستی به صورت مشاهده مستقیم و پرسشنامه ای به صورت مصاحبه جمع آوری گردید. برای تعیین سطح آگاهی مدیران نسبت به حیطه های مدیریت از بین سؤالات پنج سال اخیر کنکور کارشناسی مدارک پزشکی 36 سؤال پرسشنامه ای طراحی شد و برای ارزیابی عملکرد آنان در حیطه های مدیریت چک لیستی حاوی 60 سؤال با استفاده از فرم استاندارد انجمن مدارک پزشکی آمریکا تهیه گردید.
یافته ها نشان داد که حدود 73 درصد افراد تحت بررسی دارای مدرک تحصیلی مرتبط با رشته مدارک پزشکی و بقیه فاقد آن بودند. مدیران تحت بررسی تنها 56درصد امتیاز مربوط به آگاهی و 68درصد امتیاز مربوط به عملکرد به حیطه های مدیریت را کسب نمودند ضمناً بین نمرات عملکرد با آگاهی در کل حیطه های مدیریت همبستگی مثبت معنی دار مشاهده گردید.
نتایج پژوهش نشان داد که مدیران تحت بررسی از سطح آگاهی و عملکرد پایینی در مورد حیطه های مدیریت نسبت به استانداردهای ملی و استاندارد انجمن مدارک پزشکی آمریکا برخوردار بوده اند . بدیهی است که عدم آگاهی و عملکرد صحیح مدیران مدارک پزشکی به حیطه های مدیریت، منجر به اختلال در مراقبت بیمار ، ارائه خدمات بیمارستانی ، آموزشی و تحقیقاتی در بیمارستان ها می گردد .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |