جلد 7، شماره 16 - ( 4-1383 )                   جلد 7 شماره 16 صفحات 16-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi M, Zohoor A, Tabibi S, Barati Marnani A. Retracted: Present a Compatible Model for Iran NationaJ Medical Classiflcation System. jha 2004; 7 (16) :3-16
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-151-fa.html
احمدی مریم، ظهور علیرضا، طبیبی سید جمال الدین، براتی مارانی احمد. باز پس گرفته شده: ارائه یک الگو برای سیستم ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی ایران. فصلنامه مدیریت سلامت. 1383; 7 (16) :3-16

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-151-fa.html


چکیده:   (9854 مشاهده)

مقدمه:مدیران اطلاعات بهداشتی، اطلاعات مربوط به مراقبت و درمان را بر اساس سیستم های طبقه بندی اقدامات پزشکی طبقه بندی نموده و براساس اطلاعات طبقه بندی شده گزارشات آماری را تهیه و تحلیل می نمایند . امروزه مراقبت بهداشتی با کیفیت مطلوب بدون وجود یک سیستم طبقه بندی اقدامات پزشکی کامل و کارآمد امکانپذیر نخواهد بود . با استفادهد از این سیستم نتایج عملیات مراقبت در پرونده بیمار به صورت کدهای استاندارد ثبت می شود . این کدها اساس تحلیل اطلاعات برای پرسنل درمانی ، پژوهشگران ، سیاستگذاران و برنامه ریزان بهداشتی است. با توجه به اینکه در حال حاضر در کشور ما یک سیتم طبقه بندی اقدامات که بتواند نیازهای کدگذاران را برآورده کند وجود ندارد، ضرورت ارائه یک الگو مناسب احساس گردیده است.

  روش بررسی : این تحقیق به صورت یک مطالعه مقطعی ـ مقایسه ای در سال های 82-1381 به منظور ارائه یک الگوی مناسب برای سیستم ملی طبقه بندی اقداماتی پزشکی کشورمان انجام شده است . ابزار گردآوری داده های این پژوهش کتاب ها ، نشریات ، پایان نامه های موجود در کتابخانه ، اینترنت و پست الکترونیکی بوده است . در این پژوهش با مطالعه سیر پیدایش و تکامل ، ساختار ، سازمان ایجادکننده ، مزایا و محدودیت ها و استانداردهای به کار رفته در طراحی سیستم های طبقه بندی اقدامات به زبان انگلیسی و یک الگو برای سیستم ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی کشورمان پیشنهاد شد. الگوی پیشنهادی طی دو مرحله به روش دلفی آزمون شده است . سرانجام پس از تحلیل نتایج آزمون ، الگویی مناسب برای سیستم ملی طبقه بندی اقدامات کشورمان ارائه گردیده است .

  یافته ها : نتایج مطالعه سیستم های ملی طبقه بندی اقدامات نگاشته شده به زبان انگلیسی همراه سیستم های موجود در کشورمان به طور مقایسه ای آورده شده است . همچنین الگوی نهایی در پنج محور اصلی به طور مبسوط تشریح گردیده است. به طور خلاصه می توان چند محوری بودن ، امکان گسترش سیستم بدون تغییر در ساختار آن ، وسعت بیشتر ، در نظر گرفتن راهنمای فارسی کدگذاری اقدامات ، وجود توصیف گرهای مورد نیاز ، استاندارد بودن و تنظیم فصول بر اساس نوع اقدام یا مداخله از مزیت های الگوی ارائه شده در مقایسه با سیستم های اقدامات موجود کشور دانست :

  نتیجه گیری : الگوی ارائه شده برای سیتسم ملی طبقه بندی اقدامات کشورمان در مقایسه با سیستم ملی طبقه بندی کشورهای انگلیسی زبان بیانگر آن است که این الگو بیشتر منطبق بر سیستم ملی طبقه بندی اقدامات کشورهای اروپای شمالی است. به دلیل نوپا بودن سیستم ملی طبقه بندی اقدامات پزشکی کشورمان و امکان نادیده گرفتن برخی اقدامات ، کدهایی برای موارد طبقه بندی نشده پیش بینی گردید .

 
متن کامل [PDF 3350 kb]   (2050 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1387/8/13 | انتشار: 1383/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb