جلد 17، شماره 55 - ( 1-1393 )                   جلد 17 شماره 55 صفحات 72-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimifard K, Hosseinee S, Moradi M. Improving Emergency Department Processes Using Computer Simulation. jha 2014; 17 (55) :62-72
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1456-fa.html
سلیمی فرد خداکرم، حسینی سیدیعقوب، مرادی محمدصادق. بهبود فرایندهای بخش اورژانس بیمارستان با استفاده از شبیه سازی رایانه ای. فصلنامه مدیریت سلامت. 1393; 17 (55) :62-72

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1456-fa.html


1- ، msadeghmoradi@gmail.ir
چکیده:   (9804 مشاهده)
مقدمه: بخش اورژانس با مسائل گوناگونی مانند کمبود تخت، ناتوانی بیماران در دسترسی منظم به مراقبت سرپایی، و شلوغی و ازدحام روبرو است، که در نتیجه افزایش زمان انتظار بیماران، افزایش مدت اقامت بیماران برای دریافت خدمت و کیفیت پایین خدمات را در پی دارد. هدف اصلی این پژوهش بهبود فرایندهای جریان بیمار در بخش اورژانس است.
روش کار: این پژوهش از دیدگاه شیوه، توصیفی و از دیدگاه هدف، یک پژوهش کاربردی است. جامعه آماری پژوهش کلیه افراد مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان مورد بررسی بودند که به صورت نامحدود در نظر گرفته شدند. برای مدل سازی فرآیندهای جریان بیمار، از شبکه‌های پتری رنگین، و برای شبیه‏سازی و بررسی سناریوهای بهبود، از ابزار CPN Tools استفاده شد. داده‌های ورودی مدل شبیه‌سازی از طریق زمان سنجی در طول زمان جمع‌آوری داده‌ها به دست آمده اند. زمانهای انتظار بیماران، طول مدت اقامت و میزان استفاده از منابع به عنوان معیارهای عملکردی تعریف شده است. برای بهبود در فرایندها چهار سناریوی بهبود دهنده (B,C,D,E) تعریف و اثر این سناریوها بر معیارهای عملکردی بررسی شد.

یافته ها:
خروجی شبیه سازی نشان داد که سناریو B، مدت زمان انتظار برای پزشک متخصص را 45 درصد کاهش می‌دهد و سناریوهای دیگر اثر مثبتی بر کاهش زمانهای انتظار نداشته اند. سناریو E بیشترین کاهش در طول مدت اقامت بیماران سطوح مختلف ESI داشته است. دو سناریو E و D بهبودهای بیشتری در استفاده از منابع داشته اند.
نتیجه گیری: در انتخاب سناریوی برتر به مأموریت و رسالت اصلی بخش اورژانس، یعنی نجات جان بیماران بد حال توجه می شود. از اینرو سناریویی که این مهم را برآورده کند، حتی اگر هزینه‌ی زیادتری نیز داشته باشد، نسبت به دیگر سناریوها برتری دارد. با توجه به بهبودهای ناشی از سناریو E، این سناریو علی‌رغم هزینه بیشتر، به علت اهمیت آن، نسبت به D ترجیح داده می‌شود. سناریو D نیز با توجه به هزینه کمتر نسبت به دو سناریوی دیگر به عنوان سناریوی دوم بهبود تعیین می‌شود.
متن کامل [PDF 777 kb]   (7305 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1392/8/25 | پذیرش: 1392/11/13 | انتشار: 1392/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb