جلد 16، شماره 53 - ( 7-1392 )                   جلد 16 شماره 53 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ajami S, Ketabi S. A Comparative study of Two Methods of Holding ‘Research Seminar’ Course in the Master Program of Medical Records Education . jha 2013; 16 (53) :47-57
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1360-fa.html
عجمی سیما، کتابی سعیده. مقایسه ی دو روش آموزش ‹‹‌سمینار تحقیق›› کارشناسی ارشد رشته «آموزش مدارک پزشکی» . فصلنامه مدیریت سلامت. 1392; 16 (53) :47-57

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1360-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، ajami@mng.mui.ac.ir
2- دانشگاه اصفهان
چکیده:   (6367 مشاهده)

  
مقدمه: یکی از عناصر مهم در چرخه آموزش، پایش و ارزشیابی محتوای دروس به منظور اطمینان از طراحی آن‌ها بر مبنای نیازهای به روز و واقعی دانشجویان است. نتایج این ارزشیابی می‌تواند تعیین کننده نوع اقدامات اصلاحی مورد نیاز باشد. بنابراین این مطالعه با هدف مقایسه ی دو روش قدیمی و جدید آموزش درس ‹‹‌سمینار تحقیق›› کارشناسی ارشد رشته آموزش مدارک پزشکی انجام شد.

  روش کار: این پژوهش کاربردی و از دسته مطالعات مداخله ای-آموزشی است. جامعه پژوهش شامل دانشجویان دوره کارشناسی ارشد رشته آموزش مدارک پزشکی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی اصفهان در سال‌های 1389-1388بود ابزار جمع آوری داده فرم‌های ماتریسی ارزش دهی مقایسات زوجی به معیارها و روش جمع آوری اطلاعات از طریق شرکت در جلساتی بود که هر دو گروه در آن شرکت داشتند. که داد ه‌ها پس از اجرای مداخله، بعد از 6 ماه جمع آوری شد. در این فرم‌های ماتریسی با توجه به میزان برتری هر مورد نسبت به مورد دیگر مقایسات زوجی انجام شد و امتیازی از 1تا 9 ( 1 کاملاً یکسان، 2 برتری ضعیف، 5 برتری متوسط، 7 برتری قوی، 9 برتری کاملاً قوی) به آن‌ها داده شد. سپس میانگین نمره بدست آمده از فرم‌های ماتریسی وارد ماتریس‌های مقایسات زوجی شدند. برای وزن دهی به فاکتورها ماتریس‌های به دست آمده از مقایسات زوجی وارد نرم افزار شد و وزن نسبی و درجه اهمیت آن‌ها به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل از نرم افزار Expert Choice ویرایش نهم ) این نرم افزار یک نرم افزار تصمیم گیری چند معیاره است و برای تحلیل داد ه‌های فرآیند سلسله مراتبی به کار می‌رود.) استفاده شد.

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که محتوا و روش تدریس جدید، هم از جنبه کاربرد برای دانشجو در طول تحصیل و هم تولید دانش نسبت به محتوا و روش تدریس قدیمی، دارای رتبه بالاتری است.

  نتیجه گیری: آموزش با هدف ایجاد تغییر به منظور رفع نیاز انجام می‌ شود و با توجه به اینکه در شرایط زندگی امروز، نیازهای جامعه در حال تغییر دائمی هستند چنین توصیه شده که دانشگاه‌ ها نیز باید بطور منظم محتوای دروس آموزشی خود را اصلاح نمایند.

متن کامل [PDF 372 kb]   (4629 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1392/3/1 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb