جلد 16، شماره 51 - ( 1-1392 )                   جلد 16 شماره 51 صفحات 59-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shekofteh M, Hariri N. Scientific Mapping of Medicine in Iran Using Subject Category Co-Citation and Social Network Analysis. jha 2013; 16 (51) :43-59
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1152-fa.html
شکفته مریم، حریری نجلا. ترسیم و تحلیل نقشه علمی پزشکی ایران با استفاده از روش هم استنادی موضوعی و معیارهای تحلیل شبکه اجتماعی . فصلنامه مدیریت سلامت. 1392; 16 (51) :43-59

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1152-fa.html


1- گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران ، shekofteh_m@Yahoo.com
2- گروه کتابداری و اطلاع رسانی. دانشگاه آزاد اسلامی . واحد علوم و تحقیقات تهران. ایران
چکیده:   (8728 مشاهده)

  مقدمه: با توجه به اهمیت حوزه پزشکی و ترسیم نقشه‌ها‌ی علمی در حوزه‌ها‌ی مختلف و نظر به اینکه معیارهای تحلیل شبکه‌ها‌ی اجتماعی می‌تواند در تحلیل این نقشه‌ها‌ موثر واقع شود، هدف پژوهش حاضر تحلیل نقشه علمی پزشکی ایران در سال 2007 با استفاده از معیارهای مرکزیت درجه و مرکزیت بینیّت است.

  روش کار: در این پژوهش که از انواع مطالعات علم سنجی است، جامعه پژوهش کلیه تولیدات علمی پزشکی ایران در سال 2007 (3967 مدرک) است که در نمایه نامه استنادی علوم منتشر شده است. نقشه‌ها‌ی مورد نظر، با استفاده از تکنیک تحلیل هم استنادی مقوله‌ها‌ی موضوعی و با کمک نرم افزار ( NWB ) Network Workbench Tool ترسیم شد.

  یافته‌ها‌: بیش از 37 درصد از کل تولیدات علمی ایران در سال 2007 به مقوله‌ها‌ی پزشکی و بیشترین تولیدات علمی ایران به پزشکی عمومی و داخلی و بیشترین تعداد استنادهای دریافتی به داروشناسی و داروسازی اختصاص دارد. این دو مقوله موضوعی در کنار بیوشیمی و بیولوژی مولکولی از نظر هر دو شاخص مرکزیت درجه و مرکزیت بینیّت دارای بیشترین رتبه در بین مقوله‌ها‌ی موضوعی پزشکی هستند. مقوله‌ها‌ی موضوعی پزشکی عمومی و داخلی با بهداشت عمومی، حرفه‌ای و محیط دارای قوی ترین رابطه هم استنادی هستند.

  نتیجه‌گیری: استفاده از شاخص‌ها‌ی تحلیل شبکه اجتماعی در تحلیل نقشه‌ها‌ی علمی موثر است. مقوله‌ها‌ی موضوعی پرتولید و پر استناد، حضور مؤثرتری در نقشه علمی هم استنادی دارند. برنامه ریزی و سیاستگذاری به منظور افزایش کمیت و کیفیت تولیدات علمی در مقوله‌ها‌ی موضوعی مختلف به منظور حضور مؤثرتر در نقشه‌ها‌ی علمی ضروری است.

 

متن کامل [PDF 774 kb]   (4417 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1391/6/24 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb