جلد 8، شماره 19 - ( 1-1384 )                   جلد 8 شماره 19 صفحات 66-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6984 مشاهده)

  مقدمه:ضربه های ناشی از تصادفات یکی از شایع ترین علل مراجعه به بخش فوریت ها و علت عمده مرگ ومیر در چهار دهه اول زندگی مردم در جوامع مختلف می باشد . هدف از این پژوهش تعیین وضعیت سرنشینان مصدوم ناشی از تصادفات وسایل نقلیه موتوری ( موتورسیکلت و اتومبیل) در مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی شهر قزوین می باشد.

  روش بررسی: این مطالعه توصیفی از طریق توزیع پرسشنامه و با پیگیری درمان کلیه مصدومین سوانح جاده ای مراجعه کننده به مرکز آموزشی . درمانی شهید رجایی انجام شده است.

  یافته ها : در مدت 20 روز تعیین شده برای تحقیق از مجموع افرادی که جهت درمان به مرکز آموزشی . درمانی شهید رجایی مراجعه نمودند تعداد 203 نفر مصدوم ناشی از تصادف های رانندگی (143 مورد تصادف ) بودند که 9/46درصد به دلیل تصادفات داخل شهری و 1/53 درصد به دلیل تصادفات جاده ای مراجعه کرده بودند .

  بیشتر تصادف های برون شهری مربوط به جاده قدیم قزوین ـ تاکستان و کم ترین تصادف ها مربوط به آزاد راه قزوین ـ زنجان می باشد.

  نتیجه گیری : تعداد زیاد تصادفات در داخل شهر مربوط به نداشتن گواهینامه رانندگی و در خارج شهر مربوط به کمبود ایمنی جاده ای و عدم رعایت نکات ایمنی توسط رانندگان می باشد.

متن کامل [PDF 152 kb]   (2550 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1387/5/20 | انتشار: 1384/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.