چکیده: (11559 مشاهده)
مقدمه: سرمایهگذاری در نیروی انسانی و ارتقاء کیفیت آن بیشترین نقش را در افزایش رشد اقتصادی دارد. همچنین سلامت و بهداشت مناسب موجب بهبود و افزایش توان نیروی کار میشود؛ که متعاقباً منجر به افزایش تولید و رشد اقتصادی میگردد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر شاخصهای سلامت بر رشد اقتصادی ایران است.
روش کار: این مقاله با استفاده از مدل گسترش یافته سولو و سیستم معادلات همزمان و روش حداقل مربعات سه مرحلهای (TSLS) با استفاده از نرم افزار Eviews7.0، به بررسی تأثیر سلامت سرمایه انسانی بر نرخ رشد درآمد سرانه در ایران در فاصله زمانی 1361 تا 1386پرداخته است.
یافته ها: نتایج نشان داد موجودی سلامت سرمایه انسانی (امید به زندگی) و سرمایهگذاری در سلامت سرمایه انسانی (مخارج بهداشتی) به ترتیب در سطوح معنیداری 99 و 90 درصد به طور مثبت بر نرخ رشد درآمد سرانه تأثیرگذار می-باشند. هر یک درصد افزایش در موجودی و سرمایهگذاری در سلامت سرمایه انسانی به ترتیب منجر به افزایش 0.16 و 0.22 درصد نرخ رشد درآمد سرانه می شود
بحث: موجودی سلامت سرمایه انسانی بر نرخ رشد درآمد سرانه در شکل درجه دوم آن تأثیر میگذارد بدین معنی که آثار نهایی موجودی سلامت سرمایه انسانی در سطوح بالای آن نزولی است و افزایش در موجودی سلامت سرمایه انسانی نرخ رشد درآمد سرانه را با نرخ کاهشی افزایش میدهد.
نوع مقاله:
پژوهشي |
دریافت: 1391/1/5 | انتشار: 1390/10/25