TY - JOUR JF - jha JO - jha VL - 8 IS - 19 PY - 2005 Y1 - 2005/4/01 TI - Study on Bacterial Contamination of Environment kitchen in Some Hospitals TT - بررسی آلودگی های باکتریایی در محیط آشپزخانه برخی از بیمارستان ها N2 -   مقدمه: محیط آشپزخانه ، میز تهیه غذا ، ظروف ، مایع ظرفشویی و غیره در معرض آلودگی با باکتری های مختلف قرار دارند و باکتری ها از این طریق می توانند به بیماران نیز انتقال یابند. هدف از این بررسی ، تعیین میزان و نوع آلودگی باکتریایی در محیط آشپزخانه در برخی از بیمارستان ها است.   روش بررسی: در این بررس توصیفی ـ تحلیلی 4 بار از محیط اطراف آشپزخانه طروف شسته شده آماده مصرف ، میز تهیه غذا ، یخچال ، سردخانه و مایع ظرفشویی نمونه برداری شد و باکتریهای ایزوله شده با روش های استاندارد شناسایی گردیدند .   یافته ها : نتایج نشان داد که باکتریها در ظظروف شسته شده ، میز ، مایع ظرفشویی و سایر سطوح آشپزخانه وجود داشتند. فراوان ترین باکتریهای یافت شده شامل انتروباکتر ، اشریسیاکلی و کلبسیلا بودند .   نتیجه گیری : باکتری های روده ای که نشان دهنده آلودگی با مدفوع است در سطوح مختلف آشپزخانه یافت شد. بنابراین ، بر افزایش آگاهی و کوشش جهت رعایت بهداشت در بیمارستان برای کنترل عفونت تاکید می گردد. SP - 50 EP - 54 AU - Norozi, J AD - KW - Bacterial Contamination KW - Washing Liquid KW - Control Infection UR - http://jha.iums.ac.ir/article-1-102-fa.html ER -