جلد 13، شماره 40 - ( 4-1389 )                   جلد 13 شماره 40 صفحات 50-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (16203 مشاهده)

مقدمه: سیستم های خبره با هدف در دسترس قرار دادن مهارت های افراد متخصص، برای افراد غیر متخصص طراحی شده اند. این برنامه ها الگوی تفکر و شیوه ی عملکرد انسان را شبیه سازی می کنند و باعث نزدیکی عملکرد سیستم های خبره با عملکرد انسان یا فرد خبره می شوند. تا کنون سیستم های خبره ی گوناگون در زمینه ی علوم پزشکی ارائه شده و از این حیث یکی از علوم پیشتاز می باشد. سرعت عمل همواره در تشخیص و درمان بیماری سرطان خون و در بهبود حال بیماران بسیار مؤثر می باشد، اما گاهی دسترسی به پزشکان متخصص برای بیماران وجود ندارد و از این رو طراحی سیستمی با دانش پزشک متخصص که تشخیص و راه درمان مناسب را به بیماران ارائه نماید، شرایط درمان به موقع بیماران را فراهم می کند. ارائه؛ و در آن VP - Expert

روش بررسی: در این مقاله یک سیستم خبره برای تشخیص سرطان خون با استفاده از پوسته دانش لازم برای تشخیص و پیشنهاد درمان به صورت قواعد در پایگاه دانش سیستم ذخیره شده است.

یافته ها: در صورت عدم حضور خبرگان با استفاده از نرم افزارهای هوشمند می توان تاحد نسبتاً قابل اعتمادی به تشخیص و ارائه شیوه درمان پرداخت.

نتیجه گیری: استفاده از سیستم های هوشمند و نیمه هوشمندی چون سیستم های خبره می تواند به صورت تصمیم یار در اختیار استفاده کنندگان قرار گیرد.هر چند در حال حاضر به هیچ وجه نمی تواند جایگزین خبرگان شود.

متن کامل [PDF 165 kb]   (24455 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1389/5/26 | انتشار: 1389/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.