جلد 20، شماره 68 - ( 4-1396 )                   جلد 20 شماره 68 صفحات 64-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه بین الملل امام رضا (ع)
2- دانشگاه بین الملل امام رضا (ع) ، Irajradad@gmail.com
3- دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده:   (4367 مشاهده)

مقدمه: برای دستیابی به «نظام سلامت مطلوب» در جامعه، دستیابی یکپارچه به سیستم­های اطلاعاتی در مراحل مختلف تصمیم گیری، امری ضروری است. کتابخانه دیجیتال یکپارچه از به هم متصل شدن کتابخانه­های دیجیتالی پراکنده و ارائه خدمات تحت یک شبکه واحد ایجاد می­شود. هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر یکپارچهسازی کتابخانههای دیجیتالی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور بوده است.

روش کار: این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع پژوهش­های کتابخانه­ای و دلفی است. در این پژوهش با استفاده از روش کتابخانه ای، مجموعه عوامل مؤثر بر یکپارچه­سازی کتابخانه­­های دیجیتالی شناسایی شدند. سپس با نظر اعضا هم اندیشی خبرگان، بررسی و نهایی شدند. اعضای هم اندیشی به تعداد 15 نفر، با روش نمونه­گیری گلوله برفی انتخاب شدند و با استفاده از نرم افزار تاپسیس فازی وزن عوامل تعیین شد.

یافته­ ها: عوامل مؤثر بر یکپارچه­سازی کتابخانه­­های دیجیتالی به ترتیب تأثیرگذاری عبارتند از: عوامل راهبردی، فنی، دیجیتالی، سازمانی و انسانی. هر کدام از این عوامل شامل مجموعه­ای از زیرعامل­ها می­باشند که اهمیت هر کدام از آن‌ها نیز به ترتیب اثرگذاری مشخص شده است.  

نتیجه­ گیری: عوامل مؤثر در اکثر موارد همان عواملی هستند که در یکپارچه سازی سیستم های اطلاعاتی و کتابخانه های دیجیتالی شناسایی شده اند. اما بر اساس نظرات ابراز شده از سوی هم­اندیشی خبرگان در خصوص عوامل مؤثر بر یکپارچه سازی، مجموعه عوامل راهبردی در اولویت اول هستند.

متن کامل [PDF 779 kb]   (1675 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1395/6/17 | پذیرش: 1396/3/13 | انتشار: 1396/3/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.