جلد 19، شماره 64 - ( 4-1395 )                   جلد 19 شماره 64 صفحات 42-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghan A, Sadeghzadeh M, Khormaie F, Mehrabi A, Fotouhi N. A Comparison of the Difference between Public and Private Health Centers’ Readiness in Terms of Using Health Business Intelligence Systems. jha 2016; 19 (64) :31-42
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1926-fa.html
دهقان علیرضا، صادق زاده مرضیه، خرمایی فرهاد، مهرابی علیرضا، فتوحی ناهید. مقایسه میزان آمادگی مراکز درمانی دولتی و خصوصی در به‌کارگیری سیستم‌های هوش تجاری سلامت. فصلنامه مدیریت سلامت. 1395; 19 (64) :31-42

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-1926-fa.html


1- دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون، کازرون، ایران ، dehghan.itsu@yahoo.com
2- دانشکده ادبیات و علوم انسانی، کازرون
3- دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
4- دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه سلمان فارسی کازرون، کازرون، ایران
چکیده:   (4681 مشاهده)

مقدمه: پیاده‌سازی سیستم‌های هوش تجاری سلامت به جنبه‌های ضروری بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. با توجه به رویکرد متفاوتی که مراکز درمانی خصوصی و دولتی در نگرش به سیستم­های نوین اطلاعاتی دارند، در این پژوهش  به بررسی دو گروه مراکز درمانی خصوصی و دولتی جهت آمادگی در پیاده سازی این سیستم­ ها پرداخته شده است.

روش کار: جامعه آماری شامل کلیه مدیران، کارکنان، کارشناسان و کاردان‌ها‌ی فنی کامپیوتر و فناوری اطلاعات مراکز درمانی و بیمارستان­ها در دو شهر شیراز و یاسوج بود. داده ­های مربوط به این پژوهش مبتنی بر پاسخگویی 307 نفر به پرسشنامه «آمادگی سازمان در به کارگیری سیستم‌ها‌ی هوش تجاری سلامت» می باشد. جهت احراز پایایی و روایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی استفاده گردید. مقدار آلفای کرونباخ برای عوامل پرسشنامه در بازه 70/0 تا 88/0 قرار گرفت. به منظور بررسی تفاوت بین مراکز درمانی خصوصی و دولتی در نمره کل آمادگی به کارگیری سیستم‌های هوش تجاری سلامت، از آزمونT-test  نمونه­ های مستقل و در عوامل مربوط به استفاده از سیستم‌های هوش تجاری سلامت از آزمون MANOVA استفاده شد. برای تحلیل از نرم افزار آماری  SPSS نسخه 18 استفاده شد.

یافته­ ها: یافته‌ها‌ی آماری  نشان داد که در نمره کل  آمادگی جهت به کارگیری سیستم‌های هوش تجاری سلامت (P<0.04) و همچنین در سه عامل مدیریت ارشد فناوری اطلاعات(P<0,05) ، سازمان (P<0,003) و خدمات فناوری اطلاعات (P<0,009)، تفاوت معنی داری بین مراکز درمانی خصوصی و دولتی وجود دارد. اما در عامل زیرسیستم­ های اطلاعاتی تفاوتی مابین مراکز درمانی دولتی و خصوصی مشاهده نشد.

نتیجه گیری: با توجه به جایگاه مهم سیستم‌ها‌ی اطلاعاتی نوین، ضروری است مراکز درمانی کشور ما به ویژه مراکز درمانی دولتی، برای تأمین سیستم‌ها‌ی اطلاعاتی نوین  برنامه ریزی نمایند تا در آینده نزدیک مدیریت اطلاعاتی بیمارستانی با چالش روبرو نشود.

متن کامل [PDF 671 kb]   (2700 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1394/4/17 | پذیرش: 1395/3/22 | انتشار: 1395/3/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb