جلد 10، شماره 29 - ( 7-1386 )                   جلد 10 شماره 29 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezae P, Ahmadi M, Sadughi F. Comparative study on EHR content, structure, and terminology standards in selected organizations and design a model for Iran. jha 2007; 10 (29) :55-64
URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-51-fa.html
رضایی پیمان، احمدی مریم، صدوقی فرحناز. بررسی استانداردهای ساختار، محتوا و واژه‌نامه پرونده الکترونیک سلامت در سازمان‌های منتخب و ارائه الگوی مناسب برای ایران. فصلنامه مدیریت سلامت. 1386; 10 (29) :55-64

URL: http://jha.iums.ac.ir/article-1-51-fa.html


چکیده:   (16754 مشاهده)

مقدمه: پرونده الکترونیک سلامت (EHR) به عنوان اطلاعات مراقبت بهداشتی ذخیره شده الکترونیکی تمام طول دوران حیات فرد با هدف پشتیبانی استمرار مراقبت، آموزش و پژوهش محسوب می‌شود. استانداردهای محتوا و ساختار یکی از مهمترین موضوعاتی است که در EHR باید در نظر گرفته شود. هدف پژوهش بررسی استاندارد‌های محتوا، ساختار و واژه‌نامه پرونده الکترونیک سلامت و ارائه الگوی مناسب برای ایران می‌باشد.

روش بررسی: این بررسی یک مطالعه مقطعی - مقایسه‌ای است که در سال 85-84 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه و چک لیست بود. جامعه پژوهش را سازمان‌های ASTM ، HL7 و CEN/TC251 تشکیل می‌داد. داده‌های گردآوری شده با استفاده از جداول تطبیقی وروش‌های کیفی تحلیل شد. با توجه به مزایا و محدویت‌های استانداردهای منتخب، الگویی برای ساختار، محتوا و واژه‌نامه‌ای EHR پیشنهاد و طی دو مرحله به روش دلفی آزمون شد.

یافته‌ها: سه سازمان وجود دارد که استاندارد‌های مربوط به EHR را ایجاد می‌کنند که عبارتند از: بهداشت در سطح هفتم (HL7)، جامعه آزمون اسناد امریکا (ASTM) و هیئت فنی، کمیته اروپایی تعیین کننده استاندارد(CEN TC251 ). استاندارد HL7 فاقد استاندارد جامعی برای محتوا و ساختار است، اما در دو بخش به نام‌های معماری بالینی سند و پروپوزال نیروی کاری هستی شناسی سند، ایده‌هایی در ارتباط با EHR می‌دهد و از استانداردهای واژه‌نامه‌ای LOINC ، SNOMED و UMLS استفاده کرده است. CEN TC251 ساختار EHR را تعریف می‌کند اما فاقد استاندارد محتوایی واژه‌نامه‌ای است. ASTM محتوا و ساختار EHR را مشخص کرده و از استاندارهای واژه‌نامه‌ای مثل ICD9 , SNOMED و READ استفاده کرده است.

نتیجه‌گیری: مطالعه نشان می‌دهد که این سازمان‌ها، در مجموع استانداردهای محتوا، ساختار و واژه‌نامه‌ای را لحاظ نموده‌اند. با توجه به نقاط ضعف و مزایای این استانداردها، الگویی برای ایران طراحی شد و با نظرخواهی نهایی گردید. در این ساختار باید از معماری استاندارد پذیرفته شده‌ای استفاده شود و استاندارد واژه‌نامه گنجانده شود.

متن کامل [PDF 481 kb]   (4172 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي |
دریافت: 1387/2/24 | انتشار: 1386/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مدیریت سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Health Administration

Designed & Developed by : Yektaweb