مقدمه: حجم زیاد اطلاعات پزشکی با بیماریها و روشهای درمانی متفاوت، میتواند یکی از عوامل بروز خطاهای درمانی در بخش مراقبتهای ویژه قلبی باشد. هدف این پژوهش طراحی سیستمی بود که علائم حیاتی بیماران را بهصورت مستمر و همزمان پایش نماید و در صورت غیرطبیعی بودن، هشدارهایی را تولید و مداخلات درمانی مناسب را به ترتیب اولویت پیشنهاد کند.
روش کار: این پژوهش از نوع کاربردی-توسعهای بود که به روش مقطعی در سال 1394 در بیمارستان شهید رجائی استان تهران انجام شد. 15 نفر پزشک متخصص و 15 نفر پرستار شاغل در بخش مراقبتهای ویژه قلبی بهصورت غیرتصادفی هدفمند بهعنوان نمونه در نظر گرفته شدند. در طراحی سیستم از فناوری MEAN.js و داده های پایگاهدادهMIMIC II فیزیونت استفاده شد.
یافتهها: حدود طبیعی و غیرطبیعی علائم حیاتی با توجه به شرایط محیطی و جمعیتی و انواع مداخلات درمانی با توجه به میزان تغییرات علائم حیاتی به ترتیب اولویت مشخص شدند. نتایج نشان داد که سیستم تصمیمیار در ارائه مداخلات درمانی از صحت ۷/94 درصد، حساسیت 60/82 درصد و دقت 100 درصد برخوردار بود و در تولید هشدارهای بهموقع دارای صحت ۹/92 درصد، حساسیت 80 درصد و دقت 100 درصد است.
نتیجهگیری: عوامل مختلفی در تعیین مقادیر علائم حیاتی و اولویت مداخلات درمانی تأثیرگذار هستند. نتایج نشان داد که سیستمهای تصمیمیار بالینی میتوانند به هنگام بروز وضعیتهای پیشبینی نشده کمککننده باشند. از نقطه نظر بالینی موجب تسهیل درک علائم حیاتی، تشخیص وضعیت بیمار و منجر به بهبود فرایند تصمیمگیری بالینی میشود که میتواند در کاهش خطاهای درمانی تأثیرگذار باشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |